"Українські лісгоспи вивозять за кордон "ділову" деревину та "лісове повітря", - Москаль

Якщо б весь вантаж був оформлений і вивезений на експорт, сума незаконного повернення ПДВ становила би близько мільйона гривень.

Окрім ліса продають ще й "повітря"? Ілюстрація: pravda.if.ua.

Перевірки встановили, що чимало вагонів, завантажених лісом, везуть на експорт "лісове повітря". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт губернатора Геннадія Москаля.

Голова ОДА направив телеграму прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, голові ДФС Роману Насірову. Також телелеграми направлено керівництву Державного агентства лісових ресурсів України та головам Київської, Рівненської, Житомирської, Тернопільської і Чернігівської обласних державних адміністрацій.

Як ідеться в телеграмі, на сьогодні в Закарпатській області накопичилися загалом 182 залізничні вагони з "паливною деревиною", завантажені в інших областях України й готові до експорту в країни Євросоюзу. Однак перевірки встановили, що під виглядом паливної деревини на підприємства Чехії, Словаччини, Угорщини, Румунії та Австрії намагаються вивезти ділову деревину. За допомогою запитів вдалося з’ясувати, що вказані підприємства в своїй роботі використовують не паливну, а ділову деревину, яку завозили з України до заборони експорту кругляка.

Крім того, перевірки встановили, що чимало вагонів, завантажених лісом у Київській, Рівненській, Житомирській, Тернопільській, Чернігівській та Львівській областях, разом із деревиною везуть на експорт "лісове повітря". Так, у 30 залізничних вагонах, оформлених Київською митницею ДФС, при зважуванні виявлена недовага між задекларованим і реальним вантажем більше, ніж 228 тонн. У 56 вагонах, оформлених Житомирською митницею, недовага між задекларованим і реальним лісом становить 699 тонн і т.д.

Усього при перевірці виявлено недовагу в понад 1,4 тис. тонн. Якщо б весь вантаж був оформлений і вивезений на експорт, сума незаконного повернення ПДВ становила би близько мільйона гривень. Зважування решти вагонів триває. Матеріали перевірок, що встановили порушення, направлені до суду для конфіскації лісу на користь держави.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...