"Українському вибору" загрожує заборона: Грицак розповів, чим може закінчитися для Медведчука перевірка СБУ

Перевірку партії українські спецслужбовці розпочали 25 квітня.

Медведчука перевірять. Фото: korrespondent.net.

СБУ проводить перевірку на причетність до сепаратизму руху "Український вибір", що очолює кум Володимира Путіна, колишній глава Адміністрації президента України Віктор Медведчук. У разі, якщо підозри підтвердяться, "Українському вибору" загрожує заборона, а його членам - кримінальне переслідування. Про це заявив глава СБУ Василь Грицак в інтерв'ю Ліга.net, передають Патріоти України.

"Будь-який рух чи політична партія - це велика кількість людей. Якщо діяльність організації виходить за межі свого статуту, це документується, а потім через суд ухвалює рішення про зняття організації з реєстрації. Якщо діяльність триває, то включається наступний етап - їхні дії вже кваліфікуються через призму кримінально-процесуального кодексу", - пояснив Грицак.

Як заявив глава СБУ, в "Українському виборі" є люди, "діяльність яких можна і потрібно кваліфікувати через призму кримінального та кримінально-процесуального кодексів". "Якщо хтось намагається закликати до силової зміни влади, зміни кордонів або підпадає під статтю "державна зрада" - ми обов'язково будемо діяльність таких людей припиняти", - наголосив він.

"Повірте, СБУ працює над багатьма проблемами. Негласно ми супроводжуємо діяльність структур, які можуть завдати шкоди інтересам безпеки держави. На етапі, коли ми бачимо, що діяльність організації виходить за межі законодавства - ми документуємо, кваліфікуємо і реєструємо кримінальне провадження. 25 квiтня таке виробництво проти "Українського вибору" було нами відкрито - перевіряємо на сепаратизм", - нагадав Грицак.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...