Українцям треба працювати над тим, щоб Європа не сприймала нас, як частину "русского мира" - Андрухович

​Письменник вважає, що потрібно збільшувати кількість і покращувати якість україномовної продукції.

Юрій Андрухович. Фото:https://day.kyiv.ua/

Український письменник Юрій Андрухович розповів, що Україні потрібно працювати над тим, щоб Європа не сприймала нашу країну як частину "русского мира". Прозаїк зазначив, що це трапляється через те, що в Україні культура схильна до впливу Росії. Про це пише Новое время, інформують Патріоти України.

"На жаль, навіть на 26 році нашої незалежності при згадці України у європейця виникає тема російської культури. З цим необхідно постійно працювати і відповідати на можливі запитання. Потрібно працювати в такому напрямку, щоб у європейця при слові Україна не спалахувала сигнальна лампочка, що це частина "русского мира".

Навіть в Німеччині, де настрої з Росії - спасибі німецьким журналістам - значно змінилися за останній рік, дуже популярна ідея про те, що можна не любити Володимира Путіна, його людей і його режим, але Росія висока культурою, а тому вона частина нашого світу. Вони не розуміють, що російський імперіалізм - це почасти породження тієї ж російської культури, і Федір Достоєвський", - поділився Андрухович.

Письменник наполягає, що потрібно збільшувати кількість і покращувати якість україномовної продукції. "Має з'являтися більше якісних текстів українських письменників, а головне, їх якісних перекладів на європейські мови. Сьогодні вперше за всю українську історію з'являються можливості для цього", - підсумував Андрухович.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...