"Украина должна быть поставлена на место": Кремлівські ЗМІ відреагували на загострення в Авдіївці

Основні меседжі незмінні: Київ чинить провокації, свідомо вбиває цивільних, але «нічого, недовго їм (тобто українцям) лишилося».

Кремль продовжує вести гібридну війну: б’є і «Градами», і пропагандою. Хіба що ліниві російські ЗМІ залишилися осторонь загострення в Авдіївці, передають Патріоти України.

Основні меседжі незмінні: Київ чинить провокації, свідомо вбиває цивільних, але «нічого, недовго їм (тобто українцям) лишилося»: Захід, мовляв, не підтримає «бандерівців», а «однозначна перевага», звісно, на боці «армії «ДНР».

Наприклад, заголовок статті на Лента.ру – «Украина должна быть поставлена на место»:

lentaru1

Власне, сам матеріал – опитування російських політиків щодо загострення в Авдіївці. Нічого нового: кожен з них звинуватив Україну у провокаціях та бездушному наступі на нещасних «ополченців». Приміром, Костянтин Затулін, перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД сказав: «Те, що відбувається загострення в зоні протистояння, безумовно, спровоковано Україною. Причини – необхідність запобігти можливим крокам з боку нової американської адміністрації у частковому або повному скасуванні антиросійських санкцій».

lentaru2

«Міжнародний» аспект загострення в Авдіївці активно підхопила Газета.ру драматичними висновками: «Нові бої оголили нові реалії – світу вже не до Донбасу». І загострює далі: «...світу, схоже, зараз зовсім не до подій на сході України. У європейських «провідників» української теми, включаючи учасників мінських переговорів канцлера Німеччини Ангелу Меркель і президента Франції Франсуа Олланда, сьогодні вистачає інших проблем. І всередині своїх країн, і в стосунках з Америкою».

gazetaru

Пропагандистські ЗМІ намагаються навіяти повну безпорадність України, яку «зарубіжні друзі» кинули напризволяще перед страшною армією саме «ополченців» (бо, як ми знаємо, «ихтамнєт»). РБК цитує одного з бойовиків – мовляв, «ДНР» значно сильніше за ЗСУ, і взагалі, Авдіївку всесильні терористи мали відбити «ще два роки тому»:

rbk_priimyw

Не забули пропагандисти і поспівчувати цивільному населенню, яке через обстріли залишилось без тепла і світла. Хто у цьому винен? РИА «Новости»знає відповідь: звісно, українські військові.

Як повідомив штаб АТО, сьогодні о сьомій годині ранку російсько-окупаційні війська силами групи близько 30 осіб здійснили чергову спробу штурму позицій ЗСУ в Авдіївці. Противника зупинено. Бій триває.

Нагадаємо, з неділі, 29 січня, Авдіївка перебуває під масованими обстрілами бойовиків. У місті, де немає світла, води та опалення, оголошено надзвичайний стан. На місці головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським розгорнуто оперативний штаб, куди увійшли посадові особи ВЦА та силовики.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...