"Укропов надо расстрелять!" - СБУ оприлюднила розмову луганської терористки із затриманим пособником бойовиків (аудіо)

Телефонну розмову вела терористка "ЛНР" на прізвисько "Багіра" з найманцем, який добував інформацію на неокупованій території Луганщини.

Ілюстрація:espreso.tv

Служба безпеки України оприлюднила запис телефонної розмови луганської терористки "Багіри" з найманцем з банди "Привид", що перебував на звільненій від окупантів частині Луганської області, і якого вона просила відстежувати проукраїнськи налаштованих громадян. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ.

В описі до ролика йдеться, що співробітники спецслужби затримали терориста в місті Привілля Лисичанського району в лютому 2015 року. Під час досудового слідства слідчі СБУ встановили, що в травні-липні 2014 року терорист входив до складу бандформування "Привид". Він зі зброєю в руках чергував на блокпостах терористів в окупованому Лисичанську.

Після звільнення міста силами АТО найманець за вказівкою ватажків залишився на підконтрольній українській владі території. Він отримував завдання безпосередньо від керівника так званої розвідувальної групи угруповання "Привид" з позивним "Багіра". Злочинець передавав інформацію про патріотично налаштованих жителів Лисичанського району, а також дислокації і маршрути пересування сил антитерористичної операції.

"Ты можешь такую работу проделать: кто там особо рьяно за "укропов" выступает, на заметочку бери. Запиши целый список, желательно по домам, по квартирам… И кто там особо сильно стучит на наших – тоже самое", - сказала "Багіра" . Також вона попросила "колегу" поводитися "акуратненько" і брати на замітку все, що може представляти собою інтерес для терористів.

В ході бесіди "Багіра" заявила, що звільнену від окупації частину Луганщини російські найманці все одно повернуть під свій контроль, а "укропів" потрібно "розстріляти",

"Ладно, наши придут и порядки тут настроят", - підкреслила терористка. Однак спецслужби затримали путінського вояку, а суд виніс йому вирок.

"Суд визнав бойовика винним в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України і засудив до двох років чотирьох місяців позбавлення волі", - заявили в СБУ .

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...