Усі під ковпаком: "Яндекс.Таксі" запідозрили в стеженні за телефонами клієнтів

Користувачі припускають, що додаток "Яндекса" відстежує встановлені на їхніх пристроях програми.
"Яндекс.Такси". Фото: соцмережі.

Ізраїльський сервіс замовлення таксі Gett просить російську владу розслідувати можливу стеження "Яндекс.Таксі" за телефонами своїх клієнтів. Про це пишуть "Ведомости", передають Патріоти України.

Повідомляється, що Gett направив у Федеральну антимонопольну службу Росії (ФАС) лист з вимогою розслідувати діяльність "Яндекс.Таксі". У компанії підозрюють, що конкуруюча служба використовує свій додаток для стеження за своїми клієнтами. До такого кроку ізраїльський сервіс підштовхнуло повідомлення користувача Facebook Тимофія Васильєва, в якому той розповів, що відразу після установки на його телефоні додатку Gett тариф "Яндекс.Таксі" різко знизився. На його думку, таке стало можливим завдяки тому, що додаток "Яндекса" відстежує встановлені на пристроях користувачів програми.

Ось яким спостереженням поділився Тимофій Васильєв: "Пост для тех, кто хочет сэкономить на такси. Весной был классный скандал с Яндексом, когда он выдавал владельцам дорогих телефонов более высокие цены, но теперь все еще круче. Я постоянно пользуюсь сервисами такси с фиксой: убером или яндексом.

В последнее время Яндекс сильно испортился: хамят, тупят, не отвечают. На прошлой неделе водитель Яши, включив поездку, просто уехал с точки по своим делам и отклонял звонки! Короче, поставил обратно Гетт, поездил и тут..

ЯНДЕКС ПОДЕШЕВЕЛ! Ну то есть я езжу по постоянным маршрутам и могу оценить примерную стоимость поездки. Это конечно общее ощущение, ведь хитрозадые агрегаторы такси полностью закрывают алгоритм расчёта фикса, но яндекс реально подешевел. На картинках расчет поездки с аппкой гетта и без нее, разлет по времени правда вышел в сутки, но остальные условия одинаковые и 40 рублей разницы есть. Похоже Яндекс как-то собирает данные о действиях пользователя и если палит на телефоне гетт - начинает коварно конкурировать ценой ))) Это конечно полный ахтунг с точки зрения прайваси, но теперь можно экономить. Ставите гетт, делаете поездку - и яндекс дешевеет".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...