В Авдіївській промзоні: Бойовики намагаються утворити черговий "котел" (відео)

Взяти промзону майже неможливо, але противник не заспокоюється.

Ситуація поблизу Авдіївки залишається складною. Фото: novynarnia.com.

Бої в Авдіївці не вщухають ані вдень, ані вночі, а вузенький провулок, який з'єднує промзону з містом, перетворився на дорогу життя. Бойовики намагаються перерізати її, загнати українських військових у пастку, у міні-котел, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Проте відступати з промзони зараз просто неможливо, бо так для бойовиків відкриється прямий шлях до центру Авдіївки. Зазначається, що Мінські угоди наразі зупинили Україну на межі авдіївської промзони. Проте бойовикам важливо переконати Москву в тому, що українці підуть далі. Тоді, ймовірно, Росія, як в Іловайську або під Дебальцевим, введе регулярні війська і розпочне широкомасштабну війну. Це єдиний порятунок ватажків так званої "ДНР" від правосуддя.

"Те, що вони не візьмуть, мабуть, вони вже зрозуміли. І вони будуть руйнувати будинки, щоб ми не мали, де зачепитися", - розповів боєць розвідки 58-ї бригади "Грек". Взагалі операція у промзоні починалася дуже тихо. "Ми зайшли спокійно, без єдиного пострілу. Зайняли оборону і обладнали усе", - розповів головний сержант розвідувальної роти "Лакі".

Першою у промзону увійшла розвідрота 58-ї бригади. Разом з нею - відчайдухи з інших, поки що засекречених, підрозділів. "Вони не могли зрозуміти: як це була територія під ними, і ось увійшли українські Збройні сили, і вони не можуть там вільно гуляти", - розповів "Архангел". Лише за добу бойовики збагнули, що проґавили промзону. "Зрозуміли, що не можуть відбити цю територію, і, можливо, вони трохи бояться, що ми підемо в наступ", - каже "Старшина".

Взяти промзону майже неможливо, але противник не заспокоюється. Позбавити українців мобільності, завдання, яке зробило бойовиків занадто винахідливими. З протитанкових мін та танкових снарядів вони закладають пастки для військових.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...