В Дніпрі чиновник брав хабарі, використовуючи власну неповнолітню дитину

36-річний посадовець вимагав хабар від представника товариства, що займається зберіганням та реалізацією харчових продуктів.

Хабарник вплутав у корупційні справи власну дитину. Фото: Депо.

Головний спеціаліст ГУ Держпродспоживслужби вимагав хабаря від представника товариства за видачу експлуатаційного дозволу, яку затребував відправити на банківську картку своєї неповнолітньої дитини. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Нацполіцію.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Дніпропетровській області ДЗЕ Національної поліції України задокументували факт вимагання неправомірної вигоди головним спеціалістом Головного управління обласної Держпродспоживслужби України. Прокуратура області відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

36-річний посадовець вимагав хабар від представника товариства, що займається зберіганням та реалізацією харчових продуктів. За 25 тис. грн він пообіцяв видати експлуатаційний дозвіл для провадження діяльності об’єктів на території міста.

Кошти повинні були перерахувати на банківську картку, оформлену на його неповнолітню дитину. Після перерахування 5 тис. грн неправомірної вигоди, головного спеціаліста затримали оперативники УЗЕ та слідчі прокуратури у службовому кабінеті.

Під час обшуку правоохоронці вилучили матеріали перевірки об’єкту зберігання та реалізації харчових продуктів, журнали обліку вхідних та вихідних документів, іншу документацію, а також банківські картки. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...