"В голову приходить одне: наші місця вже були зайняті. Вони отримали бабло, ну а ви - як хочете": Навколо компанії МАУ знову розгорівся гучний скандал

Двоє українок не змогли вчасно вилетіти з Мадриду, бо працівники компанії завчасно залишили стійку реєстрації.

МАУ знову втрапила у скандал. Ілюстрація:samolets.com

У столиці Іспанії – Мадриді – двоє українок не потрапили на літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" через те, що її представники завчасно покинули стійку реєстрації пасажирів. Про це Обозревателю розповіла одна з постраждалих на ім’я Олена, передають Патріоти України.

За словами дівчини, пригоди у них із подругою почалися ще у Львові, звідки вони й вилетіли у Мадрид. Олена розповідає, що квиток в економ-клас літака "Львів-Мадрид" вона купила ще у січні 2017 року за промоакцією, а подруга – буквально за два тижні до вильоту.

"Коли ми приїхали в аеропорт у Львові, нам зробили своєрідний сюрприз, від якого ми були в шоці. Я дала працівнику МАУ роздруковані квитки та посадкові талони, він щось подивився в комп’ютері, потім прийшов до нас, розірвав квитки і сказав, що відбувся перерозпродаж, в результаті якого наші місця тепер будуть у бізнес-класі", – розповіла Олена.

Від такої новини дівчата були в ейфорії, адже вартість квитків у бізнес-клас була мінімум вдвічі вищою.

Однак, згодом виявилося, що був і неприємний сюрприз. Рейс затримали майже на годину через групу дітей, у яких були проблеми з проходженням паспортного контролю.

Провівши тиждень у Мадриді, дівчата, маючи на руках посадкові талони, планували без проблем повернутися в Україну, однак у авіакомпанії були свої плани.

"Ми дуже довго добиралися до аеропорту. Але якимось чином нам вдалося добігти до аеропорту за 43 хвилини до вильоту. А за 40 хвилин ми вже були біля стійки реєстрації. Наголошую – в нас були посадкові квитки. За правилами, представник повинен стояти до кінця, до вильоту літака, бо все може статися", – зауважила дівчина.

За її словами, виліт рейсу був запланований на пізню годину, однак представники інших авіакомпаній залишалися на своїх місця, на відміну від працівників МАУ: за 40 хвилин до рейсу біля стійки української авіакомпанії знаходилася лише прибиральниця.

"Ми ні до кого не змогли звернутися. У кого не запитай – чули лише "ми нічим не можемо допомогти". По жестах прибиральниці – вона англійською не володіла – зрозуміли, що працівники МАУ пішли вже давно", – зазначила Олена.

Щоб вирішити проблему, дівчина звернулася до інформаційної стійки аеропорту. Там нічого кращого не порадили, як звертатися до представників своєї авіакомпанії. Але в МАУ ніхто не відповідав.

Згодом дівчині вдалося відшукати працівницю аеропорту, представника прикордонного контролю, що відгукнулася на їхню біду. Вона допомогла їм пройти реєстрацію. Але працівники прикордонної служби не пропускали українок із багажем.

"Майже весь багаж нам треба було викинути, бо всі речі, які в нас були, брати на борт не можна", – зазначила Олена.

Після проходження паспортного контролю виникла й інша проблема – знайти посадкові ворота.

"А куди бігти? До яких посадкових воріт? Їх там може бути сотня. Аби все було нормально, мені працівник МАУ показав би номер воріт. Я попросила, щоб нас провели. Але працівниця аеропорту сказала, що не може цього зробити", – розповіла Олена.

Дівчата просили, щоб їх зв’язали з бортом, працівником МАУ, але всі відмовлялися допомогти.

"В результаті ми запізнилися на літак. Я розбудила маму вночі, вона сиділа й активно телефонувала у Київ. Був лише один робітник, який перейнявся проблемою – дійсно людина душевно допомагала. Всім іншим - було байдуже. Там діяли за принципом "ми отримали бабло, ну а ви - як хочте", – заявила Олена.

Щоб вилетіти з Мадриду, українкам довелося купувати нові квитки.

"Ми влетіли у хорошу суму. Добре, що ці гроші були. А якби ні? Просто стояли б з простягнутою долонею… Я віддала всі свої гроші. В мене жодного євро не залишалось на руках", – обурилася Олена.

Водночас у МАУ українкам запропонували летіли 19 червня (через 5 днів. – ред.) і заплатити штраф розміром 185 доларів за те, що вони не потрапили на літак.

Олена заначила, що неодноразово зверталася в компанію після того, як повернулася додому. Весь інцидент вона описала в листі, який надіслала на електронну адресу компанії. Їй відповіли, що взяли все до уваги й проведуть службове розслідування. Відповідь нібито має прийти упродовж 90 днів.

Окрім цього, в компанії повідомили, що, можливо, повернуть українкам частину коштів.

"На новий квиток ми витратили по майже 6,5 тисяч гривень, адже летіли через Варшаву. А повернуть трохи менше 800 грн", – обурилася Олена.

Вона переконана, що представники МАУ повинні були знати, що на рейс не посадили двох пасажирів із посадковими квитками і були зобов’язані дочекатися їх біля стійки реєстрації аж до вильоту.

"Ми ж не прийшли за 5 хвилин до вильоту, а за 40! Нам ніхто не допоміг, ніхто нічого не знав… Тобто ми вилітали зі Львова й чекали дітей, а тут що? В голову приходить тільки одне: наші місця вже були зайняті", – каже дівчина.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...