В Криму збройна сутичка між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою ФСБ - ГУР

Сутичка відбувалася з використанням стрілецької зброї.

У Криму сталася збройна сутичка між російськими військовими та прикордонною службою ФСБ. Ілюстрація:http://www.unian.ua/

Керівники силових структур під час наради, яку провів президент Петро Порошенко, доповіли про останні події на адмінкордоні з окупованим Кримом. Про це повідомляє прес-служба глави держави, зазначають Патріоти України.

Так, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони генерал-лейтенант Валерій Кондратюк повідомив, що, за наявною інформацією, відбулася збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою Федеральної служби безпеки РФ.

У свою чергу, голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко повідомив, що за останню добу з боку Армянська на материковій Україні зафіксовано чотири безпілотних літальних апарата РФ.

Голова СБУ Василь Грицак зазначив, що сили і засоби Служби безпеки вже приведені в підвищену бойову готовність.

"В даний час проводяться засідання координаційних груп АТЦ - особливу увагу ми приділяємо забезпеченню безпеки об'єктів критичної інфраструктури, а також відстежуємо діяльність ряду осіб, підозрюваних в причетності до діяльності ДРГ, з метою недопущення можливих терористичних актів", - сказав він.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко повідомив, що підрозділи та військові частини ЗСУ, які виконують завдання в районі адміністративного кордону з окупованим Кримом, приводяться в підвищену бойову готовність, проведено нарощування відповідного угруповання. Він назвав абсурдними заяви про нібито обстріл з української сторони тимчасово окупованого Криму.

"Це повна нісенітниця і не відповідає дійсності. Вогонь не відкривався ні з артилерійських систем, ні з іншої зброї. Це може підтвердити будь-який військовослужбовець і житель тієї території, тому що звуки артилерійського обстрілу чути на значну відстань", - підкреслив начальник Генштабу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...