В Міноборони кажуть, що прострелений бронежилет, про який повідомляв нардеп Соболєв, підходить для військових

Народний депутат Сергій Соболєв, заявляючи, що пластину бронежилета пробив звичайний патрон, ввів всіх в оману.

Сергій Соболєв. Фото: svoboda.ictv.ua.

Прострелена пластина бронежилета, представлена на засіданні Ради, була перевірена і випробування підтвердили її відповідність четвертого класу захисту. Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони, повідомляють Патріоти України.

За дорученням Міністра оборони України сьогодні, 20 лютого, в спеціалізованій сертифікованої лабораторії однієї з військових частин Збройних Сил України відбулися випробування бронежилетів виробництва підприємства "Темп-3000", які знаходяться на складах Міністерства оборони. Також було перевірено пластину бронежилета, яку продемонстрували в парламенті і яка нібито "не відповідає заявленому класу бронезахисту".

"Представлені пластини були обстріляні кулями 7,62Х39ПС, 7,62Х39БЗ, 5,45Х39ПП і 7,62Х54ЛПС. Проведений обстріл зразків підтвердив заявлений виробником четвертий клас бронезахисту", - заявили в Міноборони. Єдиним типом боєприпасів, який пошкодив бронежилети, були бронебійно-запальні патрони, які призначені для ураження легкоброньованих об'єктів.

"Таким чином, народний депутат Сергій Соболєв, заявляючи, що пластину бронежилета пробив звичайний патрон, ввів всіх в оману. Такі заяви можна розцінити як провокаційні дії, спрямовані на підрив авторитету армії, створення панічних настроїв серед військовослужбовців Збройних Сил України, які несуть службу на передовий", - сказано в заяві Міноборони.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...