В обхід санкцій: Siemens допоможе Криму з енергозабезпеченням - ЗМІ

Німецька корпорація нібито виробляє турбіни для Тамані, хоча насправді поставлятиме їх на анексований півострів.

Ілюстрація:www.aeroport-transfer-muenchen.com

Німецька корпорація Siemens робить газотурбінні установки SGT5-2000E, які можуть вирішити питання виробництва електроенергії на тимчасово окупованому Російською Федерацією українському півострові Крим. Про це йдеться в матеріалі видання ZN.UA, повідомляють Патріоти України.

Згідно "Інформації про розвиток і сучасний стан паливно-енергетичного комплексу Республіки Крим за 2014 рік ", першорядну увагу окупаційна влада приділяє енергозабезпеченню великих міст кримського півострова, насамперед Сімферополя і Севастополя.

Тому здійснюються заходи щодо підвищення обсягів видобутку газу ГУП РК "Чорноморнафтогаз" на Одеському, Архангельському газових родовищах і Штормовому газоконденсатному родовищі.

"Саме газ і повинен стати основним ресурсом для виробництва електроенергії на півострові. Паралельно передбачається прокладка двох ниток газопроводу з території Росії через Керченську протоку , в чому зацікавлений як "Газпром", так і "Силові машини" з Siemens, оскільки висока ймовірність того, що саме їх газотурбінне обладнання замовить російський газовий монополіст ", - йдеться в статті.

"Для розвитку інфраструктури "Кримського федерального округу", застосовуються стандартні тендерні процедури, де переможець призначається заздалегідь. І, звичайно, не в Криму, і не так званої кримською владою.

Влітку 2014 інжинірингова компанія "Технопромекспорт", що входить в структуру вже відомої ГК "Ростех", була обрана головним підрядником для будівництва нових енергоблоків ТЕС у Сімферополі та Севастополі.

Згідно з планом закупівлі компанії "Технопромекспорт" на 2015 рік сума майже в 4,2 млрд рублів (близько 62 млн дол.) Передбачена на оплату поставок в Крим парогазових установок (ПГУ) в комплекті з генераторами і допоміжним обладнанням", - зазначають автори статті.

Кінцевими пунктами призначення устаткування є саме Сімферополь і Севастополь. Це випливає з тексту розпорядження уряду РФ №2004-р від 8 жовтня 2015 на виконання постанови уряду РФ №803 від 14 серпня 2014

Тендер на постачання турбін, генераторів та допоміжного обладнання для чотирьох ПГУ по 235 МВт (якраз відповідає паспортної потужності ПГУ Siemens SGT5-2000E) "Технопромекспорт" оголосив в серпні 2015 р.

Як місце призначення поставок в документах був зазначений не Крим, а Тамань, де ніби збираються будувати потужну ТЕС. На думку авторів, насправді нова ТЕС на Тамані - це віртуальний проміжний пункт матеріально-технічної комплектації додаткових генеруючих потужностей для Криму.

"Все це для того, щоб вивести з-під санкціонного удару німецьких друзів Путіна і Мордашова, за якими пильно стежить не тільки Муті (матінка - так позаочі називають німецького канцлера), а й компетентні органи США, які віднедавна взяли в залізні кліщі розслідування німецький Deutsche Bank за його афери в Росії в обхід санкцій.

Судячи з усього, в Москві вважають, що таким чином режим санкцій можна обійти, адже виробник ГТУ - спільне підприємство "СТГТ" з приватним, а не державним співзасновником (Мордашов) з російської сторони, зареєстроване і розташоване на території РФ, в Північно-Західному федеральному окрузі, новобудова ТЕС - також на території РФ, в Південному федеральному окрузі, в Тамані.

Ну а в разі її переміщення з віртуального пункту в реальний куди-небудь на територію іншої . "Кримського федерального округу" це вже буде компетенцією виключно замовника і підрядника ТЕС - знову ж російських компаній "Ростех" і "Технопромекспорт", до того ж мають "родинні" зв'язки - материнська і дочірня компанії ", - йдеться в статті.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...