В окупованому Луганську Плотницький відкрив пам'ятник окупантам (фотофакт)

Під час відкриття пам'ятника однією з причин війни Плотницький назвав певні сили, які спробували "вбити пам'ять народу, заражаючи її бацилами бандерівщини і неонацизму".

Плотницький відкрив монумент окупантам в Луганську. Фото:http://informator.lg.ua/

Сьогодні - 12 травня - в "столиці ЛНР" було відкрито монумент на згадку "захисникам республіки". Церемонія приурочена до святкування "дня народження ЛНР" - другої річниці проведення так званого "референдуму". Про це пише informator.lg.ua, передають Патріоти України.

Шестиметровий монумент складається з контуру Луганської області, на тлі якої стоять фігури, що символізують ополченця, козака і десантника.

Пам'ятник встановлено в сквері Пам'яті, розташованому в центрі Луганська на місці колишнього Гусинівського кладовища.

Ватажок терористичної угруповання "ЛНР" Ігор Плотницкий під час відкриття пам'ятника однією з причин війни назвав певні сили, які спробували "вбити пам'ять народу, заражаючи її бацилами бандерівщини і неонацизму". Також він озвучив, що під час Великої вітчизняної війни народ здобув перемогу над "гітлерівським Євросоюзом".

Крім того, "глава республіки" висловив надію побачити в "ЛНР" "гастарбайтерів з Києва і Західної України".

Керував створенням пам'ятника заслужений діяч мистецтв України Віктор Горбулін. Автор стверджує, що це - "зведений портрет ополчення Луганщини", хоча прообразами для скульптур виступили реальні "ополченці".

"Постаралися зробити пам'ятник усім нашим загиблим ополченцям, козакам і десантникам", - говорить автор.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...