В оточеному асадівсько-путінськими військами Алеппо голодують сотні тисяч людей (відео)

У заблокованому місті багато поранених та хворих, однак їм не можуть надати медичну допомогу

Скрін відеоВ сирійському місті Алеппо голодують понад 300 тисяч людей. Місто вже два тижні знаходиться в облозі урядових військ Башара Асада. Про це повідомила представниця The Syria Campaign Лейла Кікі в ефірі "Громадського", передають Патріоти України.

"В Алеппо більш як 300 тисяч людей перебувають в облозі вже понад два тижні, урядові війська захопили головну дорогу під назвою Кастелло, що веде у місто. Ця дорога повністю зруйнована. Я думаю, поняття "перебувати в облозі" добре відоме всім, але я нагадаю що це означає, що люди не можуть нікуди виїхати, допомога не може бути доставлена", - сказала Лейла.

У заблокованому місті багато поранених та хворих, однак їм не можуть надати медичну допомогу. "Ресурси закінчуються, навіть звичайні овочі – на вагу золота. Люди роблять все, щоб вижити. Але ситуація погіршується щодня, конфлікт триває, ресурсів обмаль, а тепер і доставка гуманітарного вантажу під великим питанням", - додала Лейла.

Нагадаємо, у сирійській провінції Алеппо під час обстрілу гуманітарного конвою 18 з 31 вантажних автомобілів ООН і "Червоного Півмісяця" були знищені. Держдепартамент США заявив, що сирійські військові та Росія знали маршрут конвою. В ОНН називають обстріл гумконвою в Сирії військовим злочином і заявляють, що всі конвої допомоги в Сирію призупинено. В свою чергу Міноборони РФ заперечує свою причетність до авіаударів по гумконвою.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...