В "Укроборонпромі" показали, як морпіхи Індонезії випробували українські БТР-4М (відео)

Заступник Командувача Морської піхоти Індонезії був відверто вражений ефективністю сучасної цифрової системи прицілювання і управління вогнем бронетранспортера-амфібії.

Фото:прес-служба "Укроборонпром"

Індонезійські військові відзначили високу якість бронетранспортерів-амфібій БТР-4М, які випускає Україна. Репортаж про досвід експлуатації морськими піхотинцями новітньої української техніки підготувало видання Detik News. Про це повідомили в прес-службі ДП "Укроборонпром", зазначають Патріоти України.

"Українські фахівці навчали морпіхів тонкощам маневрування на плаву БТР-4 в умовах високої хвилі. Після цього представники українських підприємств з представниками Міністерства оборони Індонезії спостерігали за навчальними стрільбами морпіхів на військовому полігоні", - сказано в повідомленні.

У Міноборони розповіли, що БТР-4М показав високі результати стрільби з 30-мм гармати і кулемета ПКТ калібру 7,76 мм.

"Заступник Командувача Морської піхоти Індонезії був відверто вражений ефективністю сучасної цифрової системи прицілювання і управління вогнем", - повідомили в ДП "Укроборонпрому".

Крім того, індонезійські військові оцінили маневреність, багатофункціональність і надійність бронетранспортера-амфібії.

"Після маршу гірською місцевістю і руху вузькими асфальтованими вулицями БТРи без будь-яких змін в конфігурації здатні не тільки долати водні перешкоди, але і перепливати десятки кілометрів. Більш того, під час маневрування на хвилях до 1 метра рух бойових машин залишається плавним і стабільним. Таких характеристик досягнуто завдяки вдалій конструкції БТР-4М і якісній ізоляції кузова", - відзначили в "Укроборонпромі".

По завершенню тренувань, заступник командувача морської піхоти Індонезії вручив подяку українським зброярам за виробництво дуже потрібної для Індонезії надійної техніки.

"Варто зазначити, що з початку 2017 п'ять БТР-4М успішно пройшли всі тестові випробування, взяли участь в стокілометровому марші в умовах тропічного клімату і гірського рельєфу, і були прийняті на експлуатацію корпусом морської піхоти Індонезії", - сказано в повідомленні.

Слід зазначити, що виробництво і постачання бойових машин відбулися в рамках контракту, підписаного на початку 2014 року між Міністерством оборони Індонезії і українським державним зовнішньоторговельним підприємством "Спецтехноекспорт", яке входить до складу ДК "Укроборонпром".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...