Варто потурбуватись вже зараз: У Нідерландах можуть примусово ексгумувати останки ще одного великого українця

ОУН готова надати всю можливу допомогу, щоб прах Євгена Коновальця повернувся в Україну.

Могила Євгена Коновальця у Роттердамі. Фото: Обозреватель.

Могилу першого голови ОУН Євгена Коновальця в Роттердамі може чекати доля поховання поета Олександра Олеся, прах якого було примусово ексгумовано в Празі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова ОУН Богдан Червак, передають Патріоти України.

За його словами, оренду на місцевому кладовищі платить "Стрілецька громада" з Канади. "Ситуація із могилою Олександра Олеся може повторитися. В аналогічному становищі перебуває могила визначного державного і політичного діяча, першого Голови ОУН Євгена Коновальця у Роттердамі. Оренду на місцевому цвинтарі сплачує «Стрілецька громада» з Канади. Це люди у поважному віці. А тому з об’єктивних причин може припинитися оплата. А відтак прах Євгена Коновальця опиниться за межами цвинтаря і в неукраїнських руках. Цього не можна допустити.

Щиро радію, що українська влада заопікувалася прахом Олександра Олеся. Але так само треба заопікуватися могилою Коновальця, особливо на передодні 100-річчя УНР, одним із будівничих якої був Коновалець. ОУН надасть усю можливу допомогу, щоб прах Коновальця повернувся в Україну", - написав Червак.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...