Вбити трьох зайців: Експерт про те, чому варто спрямувати українських льотчиків в Сирію

Бажання України мати свою потужну авіацію повинні стимулювати Головнокомандувача прийняти рішення направити до зони конфлікту у Сирії льотчиків для здобуття ними бойового досвіду.

Ілюстрація:sled.net.ua

Якщо українська авіація візьме участь в бойових вильотах в Сирії проти "Ісламської держави", тим самим наша держава вб'є відразу трьох зайців. Таку думку в прямому ефірі Обозревателя висловив голова ВГО "Україна в НАТО" Юрій Романюк, передають Патріоти України.

Перш за все, за словами експерта, "ми покажемо Росії, що нам є чим крити їх підрозділи штурмової авіації".

"По-друге, ми ніби візьмемо участь у військових діях на одній стороні з Росією, і це може посприяти мирним переговорам. Ну і, головне - використовуємо Сирію як комфортний і безпечний полігон для навчання наших пілотів", - підкреслив він.

Романюк вважає, що бажання України мати свою потужну авіацію повинні стимулювати Головнокомандувача прийняти рішення направити до Сирії льотчиків для здобуття ними бойового досвіду.

"У цьому є нагальна потреба. Я підкреслюю - кажу виключно про офіцерів-добровольців і виключно про авіаторів. Адже не секрет, що у наших пілотів немає навіть хвилин бойових нальотів в реальних умовах, з бомбометанням.

Крім досвіду для військових, цим ми б довели НАТО свою добру волю брати участь в операціях, що проводяться Альянсом і нашими західними союзниками", - сказав Романюк.

На його думку, в Сирію доцільно відправити 20-25 екіпажів, але на різних судах - Су-24, МіГ-29, МіГ-31. "І строго під юрисдикцією західної коаліції, під проводом США", - підкреслив він, зазначивши, що наші льотчики повинні бомбити виключно ІДІЛ, а не брати участь в придушенні опозиції, як це роблять російські пілоти.

"Ви подивіться, як робить Росія: вона відправляє своїх пілотів в Сирію в порядку ротації - вони там роблять 300-350 вильотів і замінюються наступними в черзі. Таким чином, льотчики підтримують свою бойову форму. І, не дай Бог, ці треновані пілоти братимуть участь в протистоянні з нашими ненавченими авіаторами. Результат передбачити нескладно", - підсумував експерт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...