"Вбивство вимагає справедливості": Адвокат жертв катастрофи MH17 на Донбасі зробив різку заяву на адресу Путіна

Джером Скіннер заявив, що не вважає катастрофу МН17 помилкою війни.

На місці катастрофи Боїнга. Фото: Рейтерс.

Американський адвокат Джером Скіннер, який представляє інтереси жертв катастрофи літака MH17 на Донбасі, написав відкритий лист російському президентові Володимиру Путіну. Текст опублікувала австралійська газета Sydney Morning Herald, передають Патріоти України.

"Вбивство 298 невинних, у тому числі 80 дітей, назавжди залишиться плямою на Російській Федерації. Ви бачили ляльки, розмальовки та іграшки серед крові і різанини? Ви бачили фотографію запеклого бойовика з забрудненим плюшевим ведмедиком, який тримає його, немов приз на карнавалі? Чи відчували ви присутність зла, коли бачили це? Я відчував... Мій обов'язок — шукати справедливість, і заради цього я вистою перед обличчям сильних цього світу, проти вашої нації - заради тих націй, які постраждали... Вбивство вимагає справедливості", – написав Скіннер.

Він заявив, що не вважає катастрофу МН17 помилкою війни. Факти говорять про наміри і мотиви. "Це був розважливий військовий удар, такий же умисний, як вбивство ще одного політичного супротивника", – заявив адвокат.

У листі Скіннера сказано, що російська сторона не дала пояснень знайденим в уламках фрагментів ракети. "Мої клієнти чекають вже три роки, пан Путін. Досі ніхто не поніс ніякої відповідальності. Хіба ви не відчуваєте, що така трагічна втрата заслуговує на пояснення? Ви — єдиний чоловік, який може виправити ситуацію", - написав адвокат, додавши, що буде використовувати всі доступні методи і Європейський суд з прав людини, щоб залучити Кремль до відповідальності. "Зустріньтеся зі мною і спокутуйте провину перед жертвами цієї трагедії", - звернувся до Путіна Скіннер.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...