Вченим вдалося оживити тварину, яку було заморожено тридцять років тому

Істота продемонструвала надзвичайну витривалість.

Тихохода. Фото: atlasprirodirossii.ru

Вчені розморозили тихохід, тридцять років заморожених у моху в Антарктиді. Після розморожування істоти не тільки залишилися живі, але й змогли розмножуватися, відзначають Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости. Дослідники японського Національного інституту полярних досліджень розморозили тихохід, заморожених в 1983 році при мінус 20 градусах.

Наголошується, що одна тварина загинула через 20 днів після розморожування, а інша вижила і через 23 дні змогла відкласти яйця. Також у моху були знайдені яйця мікроскопічних тварин, з яких змогли вилупиться живі особини.

Це перший зареєстрований факт розвитку тихохід з яєць, що піддавались заморожуванню.Тихоходи - безхребетні тварини, близькі до членистоногих і нематод. Вважаються найвитривалішими тваринами планети.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...