Відповідальність – найбільший дефіцит в українській політиці, тому в Україні дуже модно бути в опозиції, - політолог (відео)

Сергій Таран переконаний, що навіть владі важко знайти політиків (серед провладних депутатів), які готові брати відповідальність і не мають жодної протилежної думки щодо того, що відбувається в країні.

В українському парламенті політолог Таран нарахував вісім різних опозицій. Ілюстрація:http://polradio.pl/

В Україні практично кожен із політиків перебуває в опозиції, адже це означає, що вони не беруть на себе відповідальності за те, що відбувається у державі. Про це в ефірі програми на телеканалі ZIK заявив політолог Сергій Таран, передають Патріоти України.

Політолог наголосив, що діяльність опозиції у Верховній Раді України не менш важлива, аніж діяльність більшості, адже перша має пропонувати альтернативні законопроекти. Водночас гість програми зауважив, що в Україні дуже модно бути в опозиції.

"Чим Україна відрізняється від Росії? Тим, що у Росії дуже зручно бути у владі, і тих, хто у владі, люблять люди. А в нас навпаки – люди люблять тих, хто в опозиції. Напевно, через те, що у нас довго не було державності, ті, хто в опозиції, у нас мають перевагу перед тими, хто при владі. Тому у нас дуже багато опозицій. У парламенті свого часу я нарахував вісім: є опозиція всередині більшості, є з одного боку, є з іншого боку, є позафракційні опозиціонери, є позапарламентські опозиціонери… і це не рахуючи громадських активістів", – перелічив Сергій Таран.

Політолог переконаний, що навіть владі важко знайти політиків (серед провладних депутатів), які готові брати відповідальність і не мають жодної протилежної думки щодо того, що відбувається в країні.

"То хто насправді в опозиції? Практично кожен, тому що коли людина каже, що вона не в опозиції, це означає, що вона бере на себе відповідальність. А відповідальність – це найбільший дефіцит в українській політиці", – наголосив політолог.

Натомість Юрій Дерев’янко, народний депутат України (позафракційний), не погодився з думкою, що опозиція в Україні розпорошена.

"Якщо ми говоримо про справжню демократичну опозицію, вона у парламенті є. Я не говорю про "Опоблок", який не є демократичною опозицією, а фактично п’ятою колоною Кремля… А це ті позафракційні депутати з демократичних політичних партій, це перше. Друге, це фракції демократичних партій, які вийшли з коаліційної угоди, з більшості, – "Батьківщина", "Самопоміч", Ляшко (він то там, то тут)", – каже народний обранець.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...