Відпрацьовуються новітні засоби по стримуванню Росії: Підводні флоти США та Британії починають масштабні маневри в акваторії північного полюса

​Субмарини будуть відпрацьовувати прорив багатометрових товщ льоду, застосування торпед та іншої зброї.

Ілюстрація:Голос Америки

ВМС США почали п'ятитижневі навчання підводних човнів біля північного узбережжя Аляски. "Льодові вчення - 2018" або ICEX18 включатимуть прорив масивних підводних суден через арктичний лід, а також збір наукових даних. Про це пише Голос Америки, передають Патріоти України.

Подібні маневри проводяться раз на два роки. "Ми постійно перевіряємо нову тактику, методи та процедури під льодом, і ці навчання дозволяють нам зробити це в більш широкому масштабі і разом з нашими британськими та академічними партнерами", - заявив командир Центру розробки підводних озброєнь контр-адмірал Джеймс Піттс.

ВМС створять тимчасовий табір на льоду в морі Бофорта приблизно в 240-280 кілометрах на північ від Прудо-Бей, штат Аляска.

Табір буде складатися з портативних наметів, в яких зможуть розміститися більше 50 осіб. Він буде служити тимчасовим командним центром для підлідної навігації, випробувань торпед і досліджень.

У навчаннях беруть участь швидкохідні ударні субмарини "Коннектикут" (клас «Сивулф») і "Хартфорд" (клас «Лос-Анджелес). До них приєднається британський підводний човен Trenchant класу «Трафальгар».

Вони зроблять кілька переходів в Арктиці, піднімуться на поверхню в районі Північного полюса, проведуть збір наукових даних і виконають інші вправи, повідомили у ВМС.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...