"Відстань між нами зменшилася": Бійці АТО розповіли, як окупанти намагаються зайняти "сіру зону" біля Широкиного

Останнім часом бойовики відверто зневажають перемир’я.
У Широкиному. Фото: priazov.tv.

Бойовики регулярно продовжують провокації та намагаються зайняти "сіру зону" поблизу селища Широкине. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передають Патріоти України.

"Ворог регулярно випробовує на міцність українських воїнів, регулярно веде вогонь по нашим позиціям із великокаліберних кулеметів, а цього ранку долучилися ще й міномети", - йдеться у повідомленні.

Військовослужбовець Збройних Сил України Вадим С. каже, що минула ніч видалась дуже неспокійною. Він розповів, що вночі бойовики стріляли з 82-го калібру. "Били дуже прицільно, але, на щастя, обійшлося без втрат. Ми постійно слідкуємо за обстановкою, на провокації не ведемося. Останнім часом ситуація пішла на загострення", - сказав український боєць.

"Бойовики намагаються прокопатися і зайняти так звану "сіру зону", щоб підкрастися до нас поближче. Якщо раніше відстань між нами була кілометр і більше, то зараз – 500-600 метрів", - зазначив Вадим.

Вадим – санінструктор у підрозділі. Запевняє, що до зими хлопці підготувалися добре. Набоїв, дров та медикаментів вистачає. Настрій бойовий.

Інший український військовослужбовець Микола розповів, що останнім часом бойовики відверто зневажають перемир’я. "Вони постійно порушують усі перемир’я та Мінські угоди. У нас тут літають і СПГ, мінами нас криють, буває гатять із крупного калібру "Бехи" чи "Зенітки". А стрілкотня не замовкає цілодобово. Сєпари раніше гатили тільки вночі, бо вдень працювала ОБСЄ. А зараз можуть і вдень постріляти. Тому ОБСЄшники до нас більше не їздять – НЕБЕЗПЕЧНО", - зазначив він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...