Вільна сирійська армія показала нищівну зброю проти російської авіації (відео)

Система ППО була створена інженерами, які підтримують повстанців.

Сирійські повстанці. Фото: www.toptj.com.

Бійці Вільної сирійської армії продемонстрували систему протиповітряної оборони, яку планують використовувати проти російських літаків. Відповідне відео представники сирійської опозиції опублікували на Youtube, передають Патріоти України.

За даними місцевих ЗМІ, ППО створена інженерами, лояльними до повстанців. Система повинна буде підтримувати 101-у піхотну дивізію, яка воює на півночі передмістя Латакії, і оберігати від російських авіанальотів мирних жителів. ППО нібито може вражати цілі на висоті 9 км. Повстанці не розкривають технічних деталей системи і навіть не уточнили — чи здатна вона автоматично слідувати за метою.

На відео зафіксовано збитий нещодавно Туреччиною російський бомбардувальник. Повстанці висловили надію, що незабаром їм вдасться вразити російські військові літаки, які практично монополізували повітряний простір над Сирією.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...