Вітаємо з професійним святом: Генерал Романенко розповів про нову ракетну зброю ЗСУ

Україна відзначає День ракетних військ і артилерії. Саме в цьому роді військ наразі сконцентроване найпотужніше озброєння нашої держави.

Ігор Романенко. Фото: volynpost.com.

Артилерія дуже добре показала себе під час бойових операцій на Донбасі, тому її, звичайно ж необхідно розвивати і далі, разом з тим, поєднуючи з діяльністю інших родів військ. Про це в коментарі сайту "Сегодня" розповів військовий експерт Ігор Романенко, який, до того ж – ракетник майже з 50-річним стажем, передають Патріоти України.

"Артилерійські засоби, самохідні артилерійські установки, системи залпового вогню тощо – вони дуже ефективно себе зарекомендували. Минув розвиток поліпшення точності вогню, відбувається відновлення важкої артилерії. Складно говорити про появу нового, але з старого все відновлюється, модернізується і застосовується під час війни. Це показало необхідність подальшого розвитку артилерії та ракетних військ і це зараз відбувається. Питання в тому, щоб робити це енергійніше, щоб були засоби розвідки, яка в поточному часі передає координати, нові ракетні комплекси тощо", – пояснює Романенко.

Експерт зауважив, що вся тяжкість при організації бойових дій лягає саме на плечі артилерії та ракетних військ; адже, незважаючи на те, що у нас є і бомбардувальна авіація, вона не застосовується на Донбасі. Зараз наша артилерія продовжує розвиватися, наприклад, 2016 року збройні сили отримали першу партію українських мінометів "Молот", а на стадії випробування знаходиться інший міномет "Верба". Досі розробляється реактивна система залпового вогню "Вільха" з дальністю стрільби до 120 км. На параді 2014 року була представлена українська реактивна система залпового вогню "Бастіон-01", яка складається з шасі КрАЗ-6322 і бойової частини БМ-21 "Град", трохи пізніше з'явилися і її поліпшені версії.

До того ж, створюється новий оперативно-тактичний комплекс "Грім", який буде здатний вражати ціль на відстані в 450 км. Повідомлялося, що ОТРК "Грім" зможе стріляти в чотири рази далі старого радянського ракетного комплексу "Точка-У, який є зараз на озброєнні української армії. Ще взимку цього року глава країни Петро Порошенко заявив, що "Укроборонпром" розробив нові ракети 80-мм, призначені для ураження наземних цілей, тому переозброєння триває, хоч і повільними темпами.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...