Влада США може продати в Росію космічний проект, в якому задіяна Україна

За словами гендиректора російської корпорації Володимира Солнцева, сторони вже підписали попередню угоду про це.

Проект "Морський старт". Фото: wartime.org.ua.

Влада США можуть схвалити операцію з продажу проекту «Морський старт» (Sea Launch) російському інвестору до кінця цього року. Про це повідомляє російське агентство ТАСС з посиланням на джерело в ракетно-космічній галузі, передають Патріоти України.

«Схвалення державних органів США на проведення операції з продажу «Морського старту» російському інвестору може бути видано за сприятливої ситуації до кінця року», - сказав співрозмовник агентства. За його словами, відновлення пусковий програми в рамках «Морського старту», призупиненої у 2014 році, очікується не раніше 2018 року, оскільки розконсервація проекту і виготовлення ракети-носія для запуску займуть до двох років.

Офіційного підтвердження цієї інформації ТАСС немає. Раніше повідомлялося, що інвестором проекту може стати співвласник групи S7 Group Владислав Фільов. Після цього Boeing, протягом декількох років домагається повернення інвестицій, звернулася до суду з вимогою накласти арешт на майно «Морського старту». За даними ряду ЗМІ, ракетно-космічна корпорація (РКК) «Енергія» планує до кінця 2016 року за рахунок робіт і нових проектів остаточно домовитися з американською компанією про врегулювання даного спору. За словами гендиректора російської корпорації Володимира Солнцева, сторони вже підписали попередню угоду про це.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...