"Владі зручніше мати справу з Медяником, ніж садити його до в'язниці", - політолог

Розслідування просувається повільно, бо завдання генпрокурора – не допустити "вспливання" скандальних зв'язків сьогоднішньої і попередньої влади під час подій на Майдані.

Віктор Небоженко. Фото: Хвиля.

На думку директора соціологічної служби "Український барометр" Віктора Небоженка, влада відверто взяла курс на співпрацю з тими, кого Майдан прогнав: із депутатами, які раніше належали до Партії регіонів, прокурорами, генералами, бізнесменами, які складали кістяк режиму Януковича. Таку думку сайту "24" він висловив, коментуючи звільнення екс-регіонала Володимира Медяника, якого підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України та створенні терористичної "ЛНР", передають Патріоти України.

"Медяник не просто ж молив Бога, щоб той його звільнив, а Бог передав це послання генпрокурору. Медяник співпрацює з владою, і їй зручніше з ним мати справу, ніж садити до в'язниці тільки через те, що Україна наполегливо хоче політичної справедливості – покарати тих, хто привів країну до такого важкого становища і розстріляв людей на Майдані", – підкреслює Небоженко.

Щодо створення ГПУ Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, зокрема щодо Януковича та його найближчого оточення, то, вважає Небоженко, це лише затягне розслідування.

"Сергія Горбатюка (керівник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ – 24), який активно займався розслідуванням справ по Януковичу, трохи посунули в сторону, оскільки будь-яке поглиблення розслідування, пов'язаного з Майданом, виводить на багатьох сьогоднішніх політиків. Завдання генпрокурора – не допустити "вспливання" скандальних зв'язків сьогоднішньої і попередньої влади під час подій на Майдані. Тому так важко просувається розслідування", – переконаний Віктор Небоженко.

Нагадаємо, Володимира Медяника арештували 8 серпня. Він проходив як фігурант у справі іншого регіонала – Олександра Єфремова. Крім того, ГПУ створила Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями для активізації та завершення досудового слідства і передачі в суд "Великої кримінальної справи" стосовно Віктора Януковича та його найближчого оточення.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...