Водяне зазнало обстрілу терористів, під вогонь потрапили спостерігачі місії ОБСЄ

В результати вогневої атаки бойовиків у селищі зафіксовані значні руйнування.

Місія ОБСЄ у Водяному потрапила під обстріл терористів "ДНР". Ілюстрація:glavcom.ua

Місія працювала в режимі пішого патруля і здійснювала опитування місцевих жителів біля їхніх будинків. Обстріл почався після 11:18 22 червня. В результаті обстрілу бойовиків "ДНР" в селищі згорів житловий будинок. За спостереженнями представників ОБСЄ, обстріл Водяного проводився з боку Комінтернового з позицій донецьких сепаратистів. Про це пише Диалог, інформують Патріоти України.

"На село впали сім мінометних снарядів, ймовірно, калібру 82 міліметра. Спостерігачі оперативно зв'язалися з членами дзеркального патруля СММ в контрольованому "ДНР" Комінтерновому, який супроводжував представник ЗС РФ в СЦКК, щоб забезпечити припинення вогню. Однак цього вистачило ненадовго", - йдеться в щоденному звіті ОБСЄ.

Після 15 хвилин з моменту припинення вогню, коли в ОБСЄ оцінили ситуацію як безпечну, члени пішого патруля вийшли з будинку місцевих жителів і попрямували до двох бронемашин СММ, що були припарковані в 70 метрах на захід від будинку.

"У цей час в селі прогриміли ще два вибухи, членам Місії довелося лягти на землю, водії машин весь час залишалися всередині. Звідти вони побачили один вибух на відстані приблизно 100-150 метрів на північ, і ще один - на такій же відстані на південному сході. Будинок, в який потрапила міна сепаратистів, сильно горів", - сказано в звіті.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...