Водохреща у Києві: Де можна буде купатися

До вашої уваги - найпопулярніші місця столиці, у яких пройдуть святкові заходи.

Купання на Водохреща. Фото: "Факти"

19 січня всі православні християни і греко-католики святкуватимуть одне з найбільших християнських свят – Хрещення Господнє. Факти ICTV зібрали найпопулярніші місця для купання в Києві, передають Патріоти України.

Оболонська набережна

Водохресні гуляння можна застати на Оболонській набережній, біля Свято-Покровського собору (вулиця Прирічна, 5а). Тут води Дніпра буде освячувати предстоятель УПЦ МП.

Мамаєва Слобода

Також можна відвідати козацький хутір Мамаєва Слобода (вулиця Михайла Донця, 2), де також святкують Водохрещу. Вранці тут проходить святкова літургія в козацькій церкві Покрова Пресвятої Богородиці, хресний хід і Велике освячення води. З 12.00 усі бажаючі зможуть скупатися в Орданській воді. Вхід – 50 грн.

Парк Феофанія

У парку Феофанія (вулиця Академіка Лебедєва, 37) з 8.00 будуть приготовлені комфортні ополонки для пірнання, місця для обігріву та переодягання. Крім того, після купання можна буде відвідати комфортну сауну. Вхід – 20 грн.

Озеро Тельбін

На Березняках можна буде зануритися в ополонку на озері Тельбін. Захід освячення води пройде біля церкви Різдва Христового (вулиця Петра Сагайдачного, 2).

Гідропарк

Також заходи відбудуться в Парку культури та відпочинку Гідропарк, біля каплиці Хрещення Господнього (метро Гідропарк). Воду на заході буде святити предстоятель УПЦ КП.

Парк Дружби народів

Найекстремальніші можуть відвідати Фестиваль Моржі Fest, який пройде на території парку культури і відпочинку Дружби народів (проспект Генерала Ватутіна). На фестивалі передбачені кабінки для переодягання. Також в програмі очікується велика кількість майстер-класів та різноманітних заходів. Початок о 13.00.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...