Вони не належать до ЗС РФ: Пєсков запевнив, що оголошувати траур за загиблими в Сирії путінськими найманцями не будуть

Прес-секретар Путіна також заявив, що не розуміє питання про оголошення загальнонаціональної жалоби.

Дмитро Пєсков. Фото:БалтИнфо

Незважаючи на вимоги російського законодавства, що передбачає оголошення в країні загальнонаціонального трауру в разі одноразової загибелі понад 100 її громадян, робити це Кремль не має наміру. Про це сьогодні, 14 лютого, заявив на своїй плановій зустрічі з журналістами в Москві прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передають Патріоти України з посиланням на Интерфакс.

Про те, в якому статусі росіяни воюють на боці диктатора Башара Асада в Сирії і чи збирається Кремль оголосити траур за загиблими співвітчизниками, у Дмитра Пєскова поцікавився один з журналістів. Прес-секретар президента відповів, що для такого рішення у влади "недостатньо інформації".

- Ми в Кремлі не володіємо детальною інформацією, яка дозволяла б робити якісь висновки, - заявив під час прес-конференції Дмитро Пєсков. - Так, ми не можемо виключати, що на території Сирії можуть перебувати громадяни Російської Федерації. Але вони не відносяться до Збройних сил Російської Федерації. Звичайно, в будь-якому випадку громадяни Росії залишаються громадянами Росії, що б не було. Однак нам не відомо, про яку кількість загиблих йдеться, тому я не розумію питання про оголошення загальнонаціональної жалоби.

Також Дмитро Пєсков підтвердив журналістам, що його безпосередній бос, президент РФ Володимир Путін, дійсно захворів, як і повідомлялося напередодні, а не "взяв паузу, щоб обговорити зі своїми генералами безпрецедентні втрати особового складу в Сирії", як пишуть західні ЗМІ. При цьому, підкреслив прес-секретар, "глава держави як і раніше продовжує працювати з документами, незважаючи на застуду", а "рукостискання у нього таке ж міцне".

Як повідомлялося раніше, за даними з декількох джерел, мова йде, як мінімум, про 215 росіян, які служили в так званій "Приватній військовій компанії Вагнера" і загинули при невдалій спробі штурму цінного нафтоносного району в сирійській провінції Дейр-Ез-Зор. Більш песимістичні джерела називають цифру до 660 загиблих.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...