Вони нікуди не поділися: Сумнівні фірми екс-регіоналів поза законом будують висотки в центрі Києва - ЗМІ

Київський міський голова Віталій Кличко обіцяв киянам "жорстко присікати всі незаконні будівництва в столиці". Водночас на очах мера в елітному Печерському районі зводять чергову висотку без належних дозволів компанія, пов’язана з екс-регіоналами.

Скрін відео

Журналісти виявили на вулиці Кіквідзе в Києві чергове напівзаконне будівництво, до якого причетні фірми колишніх членів Партії регіонів. Про це розповідає Радіо Свобода, передають Патріоти України.

"Згідно із законом, у кожного будмайданчика повинен бути так званий паспорт об'єкта - банер, на якому пояснюють, хто і на підставі яких документів почав будівництво. Втім, ця ділянка - виняток. Знімальна група "Схем" обійшла її з усіх сторін - з боку вулиці Кіквідзе, провулку Кленовому, однак такої вивіски ніде немає, що суперечить Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", - заявляють журналісти.

Як пояснили в Держархбудінспекції, для перевірки документів їм необхідно зустрітися з замовником 26-поверхової вежі на схилі, адже перебувати без замовників на будмайданчику інспектори просто не мають права. Однак, як зазначають у відомстві, забудовники не виходять на зв'язок і не надають документів.

У зв'язку з цим ще в листопаді 2015 року інспекція звернулася в поліцію з проханням провести перевірку, втім, правоохоронці досі не поспішають із відповіддю. При цьому журналістам вдалося виявити в цій справі слід колишнього регіонала Олександра Луцького.

"Цікавіше, ніж історія цієї ділянки може бути тільки історія самої фірми Гранд Луол (власник будмайданчика). Створюється враження, що власниками цього ТОВ за 14 років її існування ставали виключно фігуранти журналістських розслідувань.

Наприклад, у 2002-му цю фірму заснував Олександр Луцький. Раніше журналіст програми Максим Савчук доводив, що Луцький допомагав президенту Петру Порошенку та його соратнику Ігорю Кононенку отримати ділянки в Царському селі", - зазначають журналісти.

Детальніше про це - у сюжеті "Схем".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...