"Все було на найвищому рівні": Нардеп Гончаренко після "викрадення" розповів про деталі спецоперації

Олексій Гончаренко зазначив, що не боявся, оскільки, перебував під охороною СБУ. Депутат додав, що це вже третій замах на нього.

Олексій Гончаренко. Фото: РИА Новости Украина.

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко, який учора був задіяний у спецоперації СБУ, з'явився в парламенті. У коментарі журналістам він повідомив, що про спецоперацію дізнався за “деякий час” до подій, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

За словами Гончаренка, правоохоронці йому повідомили, що «сам злочин, запланований на 23 лютого». «Ну, думаю, не дарма, бо такий сакральний день для тих, хто хотів це зробити», - додав він. За словами депутата, він ні з ким не ділився інформацією з приводу запланованої спецоперації, навіть з друзями.

Гончаренко зазначив, що вдячний СБУ та органам прокуратури за успішно проведену спецоперацію. “Це була дуже серйозна спецоперація, безпрецедентна в Україні, виконана на найвищому рівні — там задокументовано все: як вони замовляли, як вони планували, все записано, зокрема, телефонні розмови і сам момент, коли там замість мене був співробітник СБУ моєї статури, коли вони вже до нього прийшли з цією кислотою, з цими засобами, щоб вчинити цю розправу”, - сказав депутат.

За словами Гончаренка, наскільки йому відомо, затримані “навіть не намагаються якось опиратися, бо розуміють, що вони повністю попалися”. Він додав, всі троє підозрюваних, які готували злочин проти нього, затримані. При цьому депутат зауважив, що не знає, скільки взагалі проходить людей у кримінальному провадженні.

Гончаренко зазначив, що не боявся, оскільки, перебував під охороною СБУ. Депутат додав, що це вже третій замах на нього. «Перший випадок був навесні 2014 року, коли були затримані дві людини, які отримали гроші і зброю від кураторів, ймовірно, з Росії, і мали завдання мене вбити», - сказав він.

За словами Гончаренка, ще одна історія була у квітні 2015 року. «Коли було затримане велике терористичне угрупування, так звана «Одеська народна республіка», котрі планували багато злочинів — підрив мостів, вибухи і, в тому числі, моє вбивство. І якраз другий раз, до того, як вони всі були затримані, СБУ казала мені куди їхати, коли приходити, тобто я робив те, що казала СБУ. Тому я вже дещо навчений і деякий досвід мав», - зауважив депутат. Гончаренко підкреслив, що основною метою замаху на нього було “вчинення терористичного акту шляхом залякування суспільства, що, мовляв, антиукраїнське підпілля в Одесі здатне викрасти якогось відомого політичного і громадського діяча”.

За його словами, це була головна мета, а в одного із затриманих організаторів замаху Кушнарьова, син котрого загинув як один із лідерів антимайдану в Одеському будинку профспілок у травні 2014 року, “можливо, були ще якісь свої мотиви”. На уточнювальне запитання журналістів, чому саме була обрана його кандидатура для вчинення теракту, Гончаренко відповів: “Це треба питати їх. Але я думаю, що їм потрібен був громадсько-політичний діяч — одесит, але якого досить непогано знають в усій країні, напевно, вони мене вважають саме таким”.

При цьому депутат зазначив, що неодноразово отримував погрози, в тому числі через телебачення, де транслюються відео так званих «польових командирів» «ДНР», які “записують відео, де вони кажуть, що вони ніколи не простять мені моєї ролі в подіях 2014 року, коли ми не допустили в Одесі «донецький сценарій» — і мені вони це кажуть зранку до вечора, і коли вони перелічують своїх ворогів, хто буде першим повішаний, розстріляний, то Гончаренко в них перший”.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...