Все тайне стає явним: Особистого адвоката Трампа викрили в роботі на людей Путіна

З матеріалів 2006-2011 років, що зберігаються в судових архівах випливає, що адвокат є довіреною особою російської організованої злочинності принаймні з 1999 року і займається відмиванням грошей для російських громадян.

Адвокат Майкл Коен. Фото: Обозреватель.

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен в 1999 році отримав $350 тис. для одного з лідерів Ізмайловського злочинного угруповання. Про це в матеріалі для видання "ГОРДОН" стверджує російсько-американський історик Юрій Фельштинський, передають Патріоти України.

На підставі більше сотні архівних документів американських судів, які знаходяться у відкритому доступі в США, експерт стверджує, що в схемі використовували російського хокеїста Володимира Малахова, а вся історія стала відома випадково, через чек, який став предметом судового розгляду.

Фельштинський нагадав, що Коен, із 2007 року є співробітником Організації Трампа (The Trump Organization), член ради директорів Trump World Tower Condominium Board і Trump Park Avenue Condominium Board, був залучений до недавної спроби реалізації так званого "мирного російсько-українського плану" Фелікса Сатера і Андрія Артеменка, про що докладно писалося в світовій пресі.

За його словами, з матеріалів 2006-2011 років, що зберігаються в судових архівах випливає, що адвокат є довіреною особою російської організованої злочинності принаймні з 1999 року і займається відмиванням грошей для російських громадян, пов'язаних або підозрюваних у зв'язках із російською мафією.

Зокрема, 19 січня 1999 року Майкл Коен отримав від проживаючого в Майамі російського хокеїста Володимира Малахова, що грав в 1999-2000 роках за клуби в Канаді, Нью-Джерсі і Нью-Йорку, чек на $350 тис.

Цей чек був покладений Коеном на один із його адвокатських рахунків, але в 2006 році зовсім випадково став предметом судового розгляду. В результаті адвокат Трампа відмовився повідомити про угоду будь-які подробиці, стверджуючи, що не знає, чому йому було надіслано чек на $350 тис., не пам'ятає, як він розпорядився цими грошима, не пам'ятає, кому вони були призначені і що саме з цими $350 тис. відбулося, а з Володимиром Малаховим, що виписав чек, не знайомий і ніколи не вступав із ним у контакт.

Фельштинський стверджує, що надіслані Коену $350 тис. призначалися для одного з лідерів Ізмайловського злочинного угруповання (ОЗУ) Віталія Юрійовича Буслаєва на прізвисько Буслай. "Ім'я Буслаєва згадувалося також у зв'язку з убивством в Україні журналіста Георгія Гонгадзе... У нинішній діяльності Буслаєва дуже багато пов'язано з великим бізнесом, з великими російськими бізнесменами і з партнерами Путіна брати Ротенберг", - пише автор.

Фельштинський також детально описав схему відмивання Коеном грошей. "За межі США гроші дійсно не йшли. Коен отримував гроші на один зі своїх рахунків, підтверджував їх отримання, після чого власник грошей (у даному випадку Буслаєв) отримував $350 тис. в Росії від зовсім іншої людини, якій потрібно було "вивести" з Росії $350 тис. Після підтвердження Буслаєвим, що гроші в Росії отримані, Коен переводив $350 тис. на американські рахунки, вказані йому клієнтом, який віддавав у Москві гроші.

У результаті цієї нехитрої операції Буслаєв отримував у Москві абсолютно чисті $350 тис., швидше за все, готівкою; Коен переводив отримані ним від хокеїста Малахова абсолютно чисті $350 тис. на якісь зовсім інші американські рахунки, де ці гроші теж ставали абсолютно чистими, оскільки кордонів не перетинали і підозр американського податкового управління і ФБР викликати не могли", - написав він.

При цьому не відомо, який відсоток від угоди діставався самому адвокату. "Наскільки широкою була клієнтура Майкла Коена, сказати складно. Серед його знайомих із давніх часів було багато вихідців із Росії. Саме по собі це не добре і не погано. Але людину, що стала згодом особистим адвокатом американського президента, це ставить в особливе становище, коли він зобов'язаний відповісти на дуже багато цілком природніх запитань з боку громадськості та правоохоронних органів США", - наголосив експерт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...