"Всі надихалися чадним газом. Хлопчик вистрибнув з вікна": Очевидці пожежі у торговому центрі в РФ поділилися жахливими подробицями трагедії

Відвідувачі розважального центру кажуть, що пожежної тривоги не було.

Пожежа у ТРЦ в Кемеровому. Фото:Новое время

Жертв під час пожежі в російському Кемеровому в ТРЦ "Зимова вишня" можна було б уникнути, якби вчасно спрацювала пожежна тривога. Про це розповідають очевидці жахливого видовища, передають Патріоти України з посиланням на РЕН ТВ.

У соціальних мережах повідомляється, що очевидці відтягали руками автомобілі біля ТЦ, щоб змогли під'їхати пожежні машини.

"Нормально спрацювали перехожі, ми машини руками відтягнули, щоб пожарки проїхали, і килими натягували, - розповів Олександр Дорогів. - Задимілися два поверхи хвилин за 5. Ігровий центр за хвилини 2 задиміло, що на витягнуту руку не видно! Пожежні коли приїхали, вже 2 вистрибнули з вікна".

Відвідувачі кажуть, що пожежної тривоги не було.

"Ми сиділи в кінотеатрі, дивилися фільм. Задимлення в залі не було. Якби якась жінка, це швидше за все була навіть не співробітниця, не відчинила двері і не стала б кричати "Пожежа! ", ми б не почули шум. Стали виходити. Було вже задимлене все. Чадним газом надихалися всі.

Це, швидше за все, сталося на четвертому поверсі. У тій стороні, де дитячі автомати стоять. Ми стали виходити, була нереальна тиснява. Ми вийшли, а частина людей в будівлі залишилася. Хлопчик впав із вікна на моїх очах. Не було пожежної тривоги", - розповіла очевидиця Галина.

При цьому сайту "Звезда" вдалося зв'язатися з мешканкою Кемерового, у якої в палаючому торговому центрі "Зимова вишня" працює мати. Жінка встигла вийти з будівлі і по телефону розповіла їй про те, що сталося.

"Як мені розповіла мама, загинули вісім дітей і десять дорослих. І ще близько 50 людей заблоковано в будівлі. Вона розповіла, що звідти виносять людей, реанімація стоїть, швидка допомога, пожежники. Вона бачила, як з вікна третього поверху стрибав хлопчик восьми років. Ну що, стрибають люди з вікон. Усе палахкотить. Говорять, що дитячу карусель замкнуло", - повідомила Олеся Петрова.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...