"Вважаю цей телеканал ворожим, деструктивним, антидержавним. Він не має права вести мовлення в Україні" - Шкіряк про інцидент навколо "Інтера"

Радник міністра МВС, як і багато інших громадян закликає забрати в "Інтера" ліцензію на мовлення.

Зорян Шкіряк. Фото:telegraf.com.ua

Правоохоронці розглядають кілька версій організації пожежі в редакції новин телеканалу "Інтер". Про це заявив в коментарі виданню Гордон радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, інформують Патріоти України.

"Перш за все, слідчі Нацполіціі вилучили записи з камер спостереження біля будівлі телеканалу "Інтер". Сподіваюся, це дасть поштовх в проведенні розслідування. Що стосується самого інциденту, ми прекрасно розуміємо, кому і навіщо потрібна була ця провокація. Не виключається жоден зі сценаріїв розвитку подій. Розглядаються варіанти організації даної події як патріотичними силами, так і самими власниками цього каналу, які могли бути зацікавлені в подібній провокації", - зазначив Шкіряк.

На його думку, "Інтер" не повинен вести мовлення на території України.

"Позиція глави МВС по "Інтеру" є виключно громадянською позицією і я її повністю підтримую. Вважаю цей телеканал ворожим, деструктивним, антиукраїнським, антидержавним. "Інтер" не має права вести мовлення в Україні, оскільки діє виключно за інструкцією РФ і її спецслужб. Доказів цього більш, ніж достатньо. І цим питанням повинні займатися наші колеги з СБУ. Я впевнений, що покидьки з паспортами РФ, які є антидержавними діячами, найближчим часом будуть вигнані з території України", - заявив Шкіряк.

Він не виключає, що за пожежею в "Інтері" може стояти керівництво телеканалу в особі народного депутата від "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна і бізнесмена Дмитра Фірташа.

"У той же час ми проти методів силового впливу на ЗМІ. Це неприпустимо. Тому буде проведено детальне розслідування. Не виключено, що керівництво і менеджмент "Інтера" причетні до події. Зокрема, я говорю про Льовочкіна і Фірташа. З огляду на політичну ситуацію, саме їм була вигідна така провокація. Можливо, це і не вони. Як би там не було, винні мають бути знайдені і покарані. на жаль, держава дуже слабо реагує на те, що відбувається інформаційний терор. і деякі люди в зв'язку з цим виявляють свою громадянську позицію", - підкреслив Шкіряк.

За його словами, незважаючи на негативне ставлення до "Інтера", він проти агресивних методів протистояння.

"Я, як і багато інших, теж закликаю забрати в "Інтера" ліцензію. Але це не означає, що я повинен підтримувати подібні агресивні методи. Навіть незважаючи на те, що власники телеканалу налаштовані проти держави Україна. Не виключаю, що провокація з "Інтером" може бути пов'язана із засіданням ПАРЄ, де буде розглядатися питання безвізового режиму для України. Інформаційна війна адже не менш важлива, ніж війна в окопах", - зазначив Шкіряк.

Він сподівається, що незабаром з України буде депортований ряд "антидержавних діячів".

"Наші слідчі служби досить щільно працюють над тим, щоб політтехнолог Ігор Шувалов та інші прихвосні Кремля були виселені з України. З цього приводу ми звернулися до СБУ. Сподіваюся, наші брати знайдуть сили і вирішать це питання. Я впевнений в тому, що "Інтер" спонсорується антидержавними діячами.

Причому фінансується він вкраденими у населення грошима. Хочу підкреслити, що і Льовочкін, і Фірташ, які перебувають під слідством і перебувають на території Австрії, отримують інструкції з Москви від Федеральної служби безпеки", - резюмував Шкіряк.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...