Вибух на кордоні з Кримом - теракт, російські диверсанти розраховували на велику кількість жертв (відео)

Правоохоронці припускають, що авто умисно запаркували в людному місці.

На місці вибуху. Фото: ednist.info.

У селі Новоолексіївка Херсонської області вдень висадили у повітря авто, начинене шістьма кілограмами тротилу. Автівку підігнали у село вночі, вона простояла майже 12 годин, а пообіді вибухнула, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Це сталося в самому центрі села. Очевидці кажуть, що все навколо здригнулось. "Полум'я було аж у майстерні. Як вибухнуло – он, усе повибивало. І світло погасло. Виходжу – а тут полум'я, жах. І натовп, не знають, що робити", - розповів один із місцевих жителів.

Правоохоронці припускають, що авто умисно запаркували в людному місці. Поруч – кілька кафе, залізничний вокзал. Вибух був такої сили, що уламки авто розкидало на відстань до півсотні метрів. Загинув велосипедист, що проїздив поряд. Іще кількох людей посікло уламками та попалило полум'ям. "Одразу я нічого не відчував. Потім почали кричати, щоби швидку викликали. Потім не чув – оглух. А потім пекти почало і люди стали мені допомагати: перекис лити, те, се", - розповів постраждалий.

Поранених госпіталізували до районної лікарні. "Що необхідно – введення протистовбнякової виворотки. Отримує і готується до відправлення у спеціалізоване опікове відділення", - розповів заступник головлікаря Генічеської ЦРЛ Григорій Наумов.

Місцеві кажуть, що вибух стався, коли діти мали повертатися зі школи. Але молодші класи відпустили раніше, а старші, навпаки, чомусь на кілька хвилин затримали. Саме через це вдалося уникнути значно трагічніших наслідків. "Ось нова школа, ось стара школа – все діти. Це центр у нас", - кажуть селяни.

Правоохоронці вже кваліфікували цю справу як теракт. Посадовці впевнені, що вибух поблизу кордону з Кримом мав посіяти серед людей страх. "Це методи ведення війни нашого сусіда. Неоголошена, гібридна війна, терористичні акти. Це все путінські методи пояснення людям, як добре в Росії", - розповіла перший заступник голови Херсонської ОДА Валентина Сичова.

Справу розслідує СБУ. Відомо, що "Жигулі" були з одеськими номерами та змінили вже чотирьох господарів. Найближчим часом обіцяють скласти фоторобот підозрюваного. Його зафіксували камери спостереження. Проте слідчі не приховують – шансів знайти злочинця на території України майже немає. Він уже напевно виїхав до РФ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...