Виїхати не встиг: У "Борисполі" детективи НАБУ затримали скандального екс-посадовця ГПУ

За інформацією ЗМІ, затриманим є екс-слідчий Генпрокуратури Дмитро Сус.

Ілюстрація:Цензор.НЕТ

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали екс-посадовця Генеральної прокуратури України. Про це повідомляє прес-служба НАБУ, передають Патріоти України.

Як стало відомо, затримано екс-заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки – начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури.

Його було затримано на території міжнародного аеропорту "Бориспіль" за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст.191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") та ст.366-1 ("Декларування недостовірної інформації") Кримінального кодексу України.

Слідчі дії тривають. За фактами можливих злочинних дій затриманої особи детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування у різних кримінальних провадженнях, починаючи з квітня 2016 року.

За інформацією Цензор.НЕТ, НАБУ затримало в аеропорту колишнього слідчого ГПУ Суса.

Сус фігурує в кількох кримінальних провадженнях, які розслідуються НАБУ. Йдеться про зловживання повноваженнями співробітниками ГПУ, незаконне збагачення і недостовірне декларування майна.

У серпні 2016 року Національне антикорупційне бюро України повідомило про спробу проведення обшуку в будівлі НАБУ прибулими слідчими Генпрокуратури. Групу слідчих ГПУ очолював Сус. Згідно з постановою суду, підставою для обшуку стала справа від 22 квітня 2016 року "за фактом незаконного прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов фігурантів одного з кримінальних проваджень".

13 квітня генпрокурор Юрій Луценко звільнив Суса з посади старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ.

Раніше Луценко виніс догану Сусу за те, що той не вказав у декларації елітний автомобіль Audi Q7.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...