"Вимагає звертатися до себе "месьє"!": Москаль виявив у Балоги подвійне громадянство (документ)

Голова Закарпаття розповів, що Балога при оформленні австрійського громадянства вніс перед своїм прізвищем частку "де", яка нібито повинна свідчити про його дворянське походження.

Геннадій Москаль. Фото:112.ua

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль звернувся до генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням негайно внести до Верховної Ради подання про позбавлення позафракційного народного депутата Віктора Балоги депутатської недоторканності через наявність у нього громадянства Австрії. Про це повідомляється на офіційному сайті Геннадія Москаля, інформують Патріоти України.

"За часів роботи в Секретаріаті Президента України Віктора Ющенка Балога майже щотижня літав до Австрії, скупив на околиці Відня купу нерухомості і таємно отримав австрійське громадянство. Цей факт давно відомий серед політикуму Закарпаття, але документальне підтвердження ми отримали тільки недавно. Публікуємо скан-копію документа зараз, оскільки перевіряли його справжність через дипломатичні установи ", - заявив голова Закарпатської ОДА.

На паспорті чітко видно фото, дату народження, місце (с. Завидово Мукачівського району) та підпис Балоги. Крім того, при оформленні австрійського громадянства він вніс перед своїм прізвищем частку "де", яка нібито повинна свідчити про його дворянське походження.

"І тепер Балога, приїжджаючи в Завидово, після кожного застілля показує своїм односельцям австрійський паспорт з прізвищем de Baloga і вимагає звертатися до себе не інакше, як "месьє"! Сьогодні, 1 квітня, я направив офіційне звернення до генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням невідкладно внести до Верховної Ради подання про позбавлення Віктора Балоги депутатської недоторканності і притягнення цього "месьє" з Завидова до кримінальної відповідальності", - підкреслив Москаль.

Чиновник також нагадав, що відповідно до Закону України "Про державну службу", державні службовці можуть мати тільки одне - українське громадянство.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...