Вже прославлена артилерія ЗСУ стане ще міцніше: ХТЗ займеться виробництвом «Гвоздик»

Експерти визнають, що українська артилерія продемонструвала якісну перевагу над російськими візаві, не кажучи вже про "ополченців". Однак оновлення озброєнь є однією з головних умов збереження переваг.

Харківський тракторний завод. Фото: firstsocial.info.

Харківський тракторний завод планує в найближчі кілька років налагодити власне виробництво 122 мм самохідних гаубиць «Гвоздика». Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ та гендиректора ХТЗ Владислава Губіна.

«Ми відновили співпрацю з РНБО, Міноборони, Генштабом, ЗСУ. У липні було прийнято рішення про те, щоб на ХТЗ відновити виробництво військової техніки. Наприкінці листопада спільним рішенням ХТЗ, МО та Генштабу на завод були поставлені три комплекти самохідних гаубиць типу «Гвоздика» для глибокої модернізації та «українізації», - сказав він.

ХТЗ поставив за мету повністю розробити і модернізувати гаубиці, прибравши з виробничого циклу російські комплектуючі, а також опрацювати карту постачальників, виробити новий техпроцес, поміняти конструкторську документацію, силові агрегати замінити з російських на шведські.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...