Взятий під домашній арешт: Стало відомо ім'я прокурора ГПУ, який пропонував хабар у НАБУ

Підозрюваного затримали в приміщенні університету Шевченка на вулиці Володимирській під час проведення тестів на знання законодавства.

Олександр Матюшко. Фото: Громадське ТБ.

Солом'янський суд Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення і обрав затриманому на хабарі прокурору ГПУ Олександру Матюшко запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на строком на 60 днів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на hromadske.tv.

Затриманий має здати паспорт для виїзду за кордон. Також прокурору заборонено спілкуватись з Шабуніним та іншими, залученими в цій справі. Підозрюваного затримали в приміщенні університету Шевченка на вулиці Володимирській під час проведення тестів на знання законодавства.

«Матюшко Олександр під час спілкування з кандидатами в НАБУ запропонував надати неправомірну вигоду про обрання Начальником підрозділу департаменту НАБУ. Матюшко на даний час займає посаду в ГПУ, що дає йому можливість безпосередньо впливати на свідків», - сказав прокурор.

За словами сторони обвинувачення, слідчою групою проводиться досудове розслідування частиною 3 статті 339 ККУ. Сторона захисту не згодна з таким рішенням і наголошує, що НАБУ могло сфальсифікувати доказову записку, яку надав затриманий. Сам підозрюваний заперечує вчинення ним правопорушення.

«Жодного злочину я не вчиняв, це все провокація», - заявив затриманий співробітник ГПУ в залі суду. 17 лютого детективи Національного антикорупційного бюро затримали кандидата на посаду в НАБУ, який намагався дати хабар у розмірі $ 10 тисяч. Ця сума пропонувалася за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування на керівну посаду. Співробітники бюро на приховану камеру зняли пропозицію хабаря від прокурора ГПУ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...