"З настанням темряви наші оборонні редути "кошмарять" танки і великокаліберні міномети окупанта": Волонтери розповіли про посилення обстрілів на Донбасі

У фонді "Повернись живим" наголосили, що перед волонтерами постало завдання забезпечити всіх командирів ЗСУ в зоні АТО сучасними гаджетами з програмою наведення вогню.

Українським військовим потрібні сучасні гаджети. Фото:Facebook

Українські військові потребують сучасних гаджетів з програмою наведення вогню, оскільки терористи посилили свої обстріли. Про це повідомили у Fаcebook волонтери проекту "Повернись живим", передають Патріоти України.

"Сьогодні перед нами стоїть завдання забезпечити всіх командирів сучасними гаджетами з програмою наведення вогню, щоб після першого пострілу, ворожий танк тікав від вогню. Тільки ми наближаємо наших захисників до перемоги", - написали волонтери.

Вони розповіли про постійні обстріли українських позицій російсько-терористичними військами.

"Другий день поспіль з Маріуполя і Покровська злітають борти з пораненими бійцями. За останні два дні 10 важко поранених військовослужбовців доставлені в Дніпро з різними ступенями осколкових поранень. Від ампутованих кінцівок до відкритих ран голови. Двоє загинуло після обстрілу ворожої артилерії серед білого дня.

Навіть моніторингова місія ОБСЄ не може дістатися до населених пунктів на лінії розмежування, щоб фіксувати порушення з боку проросійських окупаційних військ. Вчора вдень ворог з періодичною активністю бив ствольною артилерією і мінометами на Маріупольському напрямку, з боку Докучаєвська і південної сторони Донецька. Відносна тиша зберігалася в Авдіївці, але з настанням темряви, вже який день підряд наші оборонні редути "кошмарять" танки і великокаліберні міномети", - сказано в повідомленні.

По Пісках, відзначили волонтери, з ранку і після 17:00 починає працювати танк, практично не перестають працювати СПГ і РПГ, міномети.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...