З Росії "з любов'ю": Крим замість туристів окупувала сарана

Вогнище розмноження ненажерливих комах, імовірно, знаходиться у Краснодарському краї.

Нашестя сарани. Ілюстрація:snip.net.ua

Анексований Крим заполонила сарана. Імовірно її вогнище знаходиться в Краснодарському краї в сусідній Росії. Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії повідомив кандидат біологічних наук, співробітник Інституту зоології Національної академії наук України Григорій Попов, передають Патріоти України.

"Є осередки. Швидше за все, до Криму сарана потрапила з довколишнього Краснодарського краю Росії, де сарана накопичується роками і тихесенько існує, не підвищуючи чисельність, в гирлах великих річок. Вона здатна долати сотні кілометрів, а 300-400 км для неї не питання," – говориться у повідомленні.

Фахівець підкреслив, якщо зараз в Криму нашестя сарани зупинено, є великі ризики, що ситуація повториться у наступному році.

"Ці зграї величезні, якби зграї були б маленькими, то цієї проблеми просто не було б. Вони можуть бути довжиною 100-150 кілометрів," – каже Попов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...