За допомогу українським військовим: На Луганщині за 4 доби бойовики розстріляли понад 60 осіб

Тіла розстріляних не були віддані землі, а кинуті в районі звалища твердих побутових відходів, бойовики не дозволяли поховати їх.

Ілюстрація:InfoResist

Начальник штабу добровольчого батальйону спеціального призначення "Шторм" головного управління МВС в Одеській області Андрій Мельник розповів, що тільки за 4 доби бойовики в Луганській області розстріляли понад 60 мирних жителів, які допомагали українським військовим. Про це Мельник розповів на прес-конференції в Одеському кризовому медіацентрі, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

За його словами, коли бійці у вересні "відійшли з Лутугино, туди зайшли підрозділи чеченців, підрозділи з Південної Осетії, які розстрілювали місцевих жителів, помічених раніше в допомозі українським військовим. У перший же день з числа жителів Георгіївки, Лутугиного, Успенки були розстріляні 22 людей. Тіла не були віддані землі, були кинуті в районі звалища твердих побутових відходів - між Лутугиним та Успенкою. І в наступні три доби було розстріляно близько 40 осіб. Про це нам повідомляли місцеві жителі, яким вдалося звідти вийти через Щастя", - розповів Мельник.

Він додав, що бойовики не давали можливість поховати мертвих. "Також цими підрозділами проводився банальний грабунок будинків. Особливо тих людей, які були змушені залишити свої житла і слідом за нами піти в зону, контрольовану українськими військами", - зазначив начальник штабу.

За його словами, бійці "Шторму" несуть службу в зоні АТО, зокрема, в Луганській області 4 місяці. Безпосередньо Мельник там перебував 32 дні - в населених пунктах Новий Айдар, Лутугине, Георгіївка, Щастя, Старобільськ, Сватове.

"У плані ставлення населення - ситуація неоднозначна. Люди розлючені на всіх, немає чіткого поділу - за Україну чи проти України. Люди просто розлючені на війну. В кожній людині у формі і зі зброєю бачать потенційну загрозу, бачать причину того, що їм доводиться терпіти знегоди, негаразди, життя під обстрілами. Просто хочуть миру. Хто його принесе, їм не так важливо", - розповів боєць.

Він зазначив, що з перерахованих населених пунктів найбільш проукраїнські настрої у жителів Щастя. За його словами, за 4 місяці в зоні АТО загинули 4 бійці "Шторму", 15 поранені, в тому числі 3 - тяжко.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...