За лаштунками тиранії: Скоре оприлюднення таємниць Януковича шокує українців, - Матіос

Головний військовий прокурор пообіцяв, що надана інформація цілком спростує усі аргументи Кремля.

Анатолій Матіос. Фото: gazeta.zn.ua.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що найближчим часом громадськість почує шокуючі результати розслідування щодо колишніх посадовців часів президентства Віктора Януковича і його оточення. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Буква, передають Патріоти України.

"Не хочу забігати наперед, але анонсую, що буквально найближчим часом ми офіційно передамо матеріали Міністерству фінансів України, яке веде у Лондонському суді судовий розгляд претензій Російської Федерації до нашої країни щодо повернення так званого 3-мільярдного стабілізаційного кредиту, що був виданий за клопотання екс-президента Януковича у період Майдану. Ці матеріали перевернуть догори ногами і знівелюють всі аргументи РФ", - розповів головний військовий прокурор.

Також Матіос детально розповів про великі схеми грабежу із залученням державної влади. "Це були унікально прості схеми грабунку нас всіх, із залученням усіх інструментів державної влади. Схема була така: визначення і залучення виконавців страхом, підкупом, свідомим входженням в злочинну організацію — виконання на тій чи іншій стадії приготування злочинів конкретних дій як з боку керівників міністерств та відомств, окремих виконавців нижчої ланки, так і з боку найвищих представників усіх правоохоронних органів без виключення, у тому числі прокурорів. Всі прізвища ми озвучимо. Дуже хочу встигнути зробити це з командою (а це лише 19 прокурорів і 14 слідчих військової прокуратури) до 1 вересня. Зроблю і, напевно, піду. Маю намір іти вчитися", - заявив Матіос.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...