За знесенням у Києві пам'ятки архітектури стоїть скандальний нардеп-забудовник - активіст

Інтерес до земельної ділянки, на якій знесли історичний будинок - пам'ятку з ромашками - проявляє державна будівельна корпорація "Укрбуд", яку до серпня 2016 року очолював Максим Микитась.

будівлю знесли за годину. Фото:espreso.tv

Максим Микитась, який переміг на проміжних виборах до Верховної Ради на чернігівському окрузі №206, потрапив в ЗМІ у зв'язку зі знесенням в центрі Києва історичного будинку. Увечері, 6 жовтня, в центрі Києва - на вулиці Златоустівській, 35 - за годину знесли "будинок з ромашками", який раніше незаконно позбавили статусу пам'ятки архітектури. Про це на Facebook повідомила депутат Київради Олена Єскіна, інформують Патріоти України.

"Історичного будинку - пам'ятки з білими ромашками, такого тендітного, беззахисного й улюбленого всіма киянами на вул. Златоустівській, 35, більше немає...

Знесли декілька годин тому, ми не встигли! Ще продовжує працювати техніка, а веселий охоронець заявляє, що ніякого будинку тут не було, є лише купа сміття й намагається вибити з моїх рук телефон", - написала депутат.

Вона зазначила, що незадовго до руйнування, їй стало відомо, що історична будівля була позбавлена статусу пам'ятки архітектури. На думку депутата, незаконно.

Інтерес до цієї ділянки проявляє державна будівельна корпорація "Укрбуд", яку до серпня 2016 року очолював Максим Микитась.

У зв'язку з перемогою на виборах в Чернігові і переходом до Верховної Ради, Кабінет міністрів звільнив його з посади.

Однак, за даними чернігівського активіста Олександра Гашпара, від керівництва корпорацією Максим Микитась усунувся лише формально.

Також активіст просить чернігівців пильнувати ретельно, щоб народний депутат "не вирішив би знести "по беспрєделу" якусь історичну будівлю в Чернігові, як це він зробив в Києві".

Двоповерховий будинок, розташований на Златоустівській, 35, був побудований в 1910 році і був зарахований до будівель, що мають статус пам'яток архітектури. Останні кілька років він не був заселений. Фасад двоповерхового будинку прикрашали дві величезні білі ромашки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...