Забіг попереду жінок та дітей: СММ ОБСЄ евакуювалися з небезпечного Щастя

Представники СММ повідомили членам "ЛНР" про обстріл і вимагали припинення вогню.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в зв'язку з мінометним обстрілом евакуювала передову патрульну базу в Щастя. Про це йдеться в прес-службі СММ ОБСЄ, передають Патріоти України.

"30 серпня, з 20:55 до 21:00, перебуваючи на передовій патрульної бази СММ в контрольованому урядом р Щастя (20 км на північ від Луганська), патруль місії (5 співробітників СММ і фельдшер), почув 4 постріли з підствольного гранатомета (ГП-25) на відстані близько 1 км на південь від своєї позиції", - повідомляє ОБСЄ.

"Приблизно о 22:05 спостерігачі СММ почули 4 вибухи, які оцінені ними як мінометні постріли на південь від місця їх розташування. Через кілька секунд члени патруля почули і відчули стільки ж ударів, які, за оцінкою, були викликані мінометними пострілами, що вдарили в межах 200 м. від передової патрульної бази. Будівля бази здригнулася від вибухів і відразу згасло світло. Через 5 хвилин СММ почула і відчула ще 5-6 ударів, оцінених як розриви мінометних мін, що пролунали протягом приблизно 20 хвилин. Члени патруля Місії визначили, що міни розірвалися в 300 м. від передової патрульної бази. СММ не зафіксувала жодних пошкоджень своєї бази", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також повідомили, що о 22:11 спостерігачі повідомили представникам ЗСУ і Збройних сил Росії при Загальному центрі з контролю і координації (СЦКК), які заявили, що зв'яжуться зі сторонами для припинення обстрілу. О 22:18 представники СММ додатково повідомили членам "ЛНР" про обстріл і вимагали припинення вогню.

О 22:58 СЦКК повідомив СММ про встановлення локального режиму припинення вогню, і за станом на 23:12 СММ підтвердила його дотримання. "За погодженням з СЦКК СММ визначила безпечний маршрут до підконтрольному уряду р Сєверодонецьк (74 км на північний захід від Луганська). Місія зв'язалася з членами" ЛНР "і українською стороною в СЦКК. Отримавши усні гарантії безпеки для евакуації СММ, о 23:26 спостерігачі покинули передову патрульну базу в Щастя в супроводі представників СЦКК. 31 серпня, о 00:15, команда СММ прибула в Сєвєродонецьк", - йдеться в повідомленні. За даними прес-служби, СММ направила звернення до СЦКК про прийняття відповідних заходів реагування на цей інцидент.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...