Заборонивши Меджліс, окупанти прирекли його на велике майбутнє - московський експерт

У кримських татар дуже загострена пам'ять про депортацію, і всілякі заходи обмежувального характеру типу заборони Меджлісу можуть легко радикалізувати частину кримськотатарського населення.

Заборона Меджлісу може радикалізувати кримських татар. Ілюстрація:ipress.ua

Заборона Росією кримськотатарського Меджлісу в анексованому Криму може сприяти радикалізації настроїв серед кримських татар і зробить Меджліс єдиним захисником в очах кримськотатарського народу. Про це заявив завідувач сектором вивчення ксенофобії та попередження екстремізму Інституту соціології РАН Володимир Мукомеля в коментарі виданню МК, зазначають Патріоти України.

"Судове рішення допоможе Меджлісу ефектніше виставляти себе як єдину захисницю кримськотатарського народу. Ми штучно підігріваємо його підтримку серед кримських татар, хоча останні кілька років до "російської весни" авторитет цієї структури постійно падав", - заявляє російський вчений.

"Напевно, багато кримських татар сприймуть заборону Меджлісу як репресивні заходи. У них дуже загострена пам'ять про депортацію, і всякі заходи обмежувального характеру можуть легко радикалізувати частину кримських татар.

Москва повинна використовувати в їх відношенні політику м'якої сили. В межах розумного потрібно задовольняти їх побажання, зокрема, треба підтримувати розвиток кримськотатарської мови. Головне завдання полягає в тому, щоб вони відчували себе в Росії не гірше, ніж в Україні. Для цього потрібно шукати компроміси", - вважає Мукомеля.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...