Загроза кінця людства? Ще за життя цього покоління стійкість до антибіотиків почне вбивати більше, ніж рак

Причиною стійкості стало зловживання препаратами.

Фото: dermalatlas.ru

Дослідницький центр Review on Antimicrobial Resistance зробив колосальне відкриття - вже до 2050 року більша частина людства отримає стійкий імунітет до багатьох існуючих видів антибіотиків, повідомляють Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Після відкриття антибіотиків інфекційні захворювання перестали бути однією з найсерйозніших загроз життю і здоров'ю людей. Проте зараз багато інфекційних та вірусних захворювання мутують під дією все тих же антибіотиків. Це робить їх небезпечними навіть для країн з добре розвиненою медициною. Тільки в 2015 році змінені штами кишкової палички, малярії та туберкульозу вбили близько 700,000 чоловік.

За словами вчених, вже найближчим десятиліттям кількість жертв може зрости до 10 млн. Крім того, мутовані хвороби завдадуть серйозної шкоди світовій економіці, щорічно вони обходитися світу в $ 100 трильйонів.

Однією з головних причин виникнення стійкості до ліків вважають неправильну організацію сільського господарства. Багатьох тварин, м'ясо яких ми вживаємо в їжу, годують антибіотиками для швидкого зростання. Крім того, оточення і спосіб життя сучасної людини також негативно позначається на її імунітеті.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...