Закарпаття не буде платити наверх жодної "сірої" гривні" - Москаль пояснив, як залишить Київ "на голодному пайку"

"Неможливо навести порядок в окремому регіоні без підтримки президента і прем'єр-міністра. Тепер така підтримка є" - запевнив голова Закарпатської області.

Геннадій Москаль. Фото:zakarpattya.net.ua

Голова Закарпаття Геннадій Москаль заявив, що після спроби рейдерського захоплення Закарпатської митниці, яка провалилася після втручання вищого керівництва держави, на кордоні буде наведено лад. Таку заяву він зробив на своїй сторінці в Facebook за підсумками зустрічі з президентом і прем'єр-міністром, інформують Патріоти України.

За словами Москаля, особливо це стосується митного поста "Тиса" на українсько-угорському кордоні в Чопі.

Голова Закарпаття заявив, що буде закрита незаконна схема, коли водії мікроавтобусів за певну таксу, яка йшла на Київ, роками возять через "Тису" без митного оформлення брендовий одяг, мобільні телефони і гаджети, елітний алкоголь, парфумерію, скутери, мотоцикли та інші товари. Тепер за його словами для поставки в Україну товару його необхідно буде розмитнити.

Губернатор також пообіцяв закрити схему з "піджаками", коли місцеві жителі для заробітку в кілька сотень гривень беруть на себе частину товару, щоб його не розмитнювати.

"Уже готове спеціальне розпорядження про припинення вивозу під виглядом дров ділової деревини", - продовжив він.

Москаль закликав працівників митниці та прикордонної служби відтепер добре подумати, перш ніж брати хабар.

"Попереджаю, що якщо когось з митників або прикордонників зловлять на хабарі, - звільнять всю зміну. Таке жорстке рішення прийнято на рівні керівництва країни", - підкреслив він.

Крім того він повідомив, що для ефективної протидії корупції найближчим часом на Закарпатті будуть створені спеціальні групи, які за погодженням з митними органами Угорщини, Словаччини і Румунії проведуть взаємні звірки документів щодо руху товарів через кордон в 2015 - 2016 роках.

"Ми з'ясуємо поіменно, хто з підприємців товар декларує при виїзді з сусідніх країн, а потім при в'їзді в Україну. І хто займається "липовим" транзитом, залишаючи нерозмитнений товар в Україні. У мене достатньо досвіду, щоб зламати ці схеми", - попередив губернатор.

Москаль додав, що наведення порядку на кордоні багато хто сприйме в багнети і будуть спроби залишити "пільговий режим" для обраних.

"Відразу заявляю - всі такі спроби будуть оприлюднені в ЗМІ з зазначенням конкретних прізвищ і посад. Митниця повинна фінансувати держбюджет, а не чиїсь політичні проекти або збагачувати клерків різного рівня ...

Корупційні схеми на кордоні існують вже багато років. Всі про них знали, і всі мовчали. Я не втручався в цю ситуацію, яка була створена і курувалася безпосередньо Києвом. Неможливо навести порядок в окремому регіоні без підтримки президента і прем'єр-міністра.

Тепер така підтримка є. Багато років Київ годувався з кордону, але тепер нехай посидить на голодному пайку. Закарпаття не буде платити наверх жодної "сірої" гривні", - підсумував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...