"Заходять через підкопи і вилазять, як гриби": Бійці АТО про нову тактику росіян у Широкиному

За час перебування в селищі бойовики спорудили безліч потайних ходів, які з'єднують кілька приватних будинків.

Широкине. Фото: dt.ua.

У селище Широкиному диверсійні групи і снайпери проникають через підкопи. Ведуть короткі обстріли і швидко зникають. Про це українські військові розповіли Радіо Свобода, передають Патріоти України.

У приморському селищі Широкине, яке за мирних часів здобуло славу курортного, не залишилося жодного цілого будинку. Жителі покинули своє житло з початком військових дій. Зараз центральна вулиця Широкиного - єдине місце, по якому можна пересуватися без загрози підірватися на міні або розтяжці. Зовсім недавно вона обстрілювалася снайперами.

По всьому селищу - свідчення наявності так званої "армії Новоросії". Спалені автомобілі з відповідними написами, гільзи, рації, зброя, боєприпаси та обмундирування. Військові також зазначають, що за час перебування в селищі, бойовики спорудили безліч потайних ходів, які з'єднують кілька приватних будинків. Після відходу ці споруди досі використовують для проникнення на територію селища диверсійні групи і снайпери.

"У них такі вогневі позиції. Вони тут по всьому селу, по всіх вулицях. Іноді бойові дії з цієї позиції йдуть 30 секунд. І ось ви бачите, підкопи йдуть у двір, а з двору бій йде буквально ще хвилину. Тут підкопи по всьому селу. Заходять через підкопи і вилазять, як гриби, невідь-звідки. Тут по уму все зроблено. Як шахтарі вчили, так вони все і роблять", - кажуть військові ЗСУ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...