Залізна завіса скоро опуститься: У РФ готуються до відключення країни від світового інтернету

В проекті закону про регулювання російського сегменту інтернету мова йде про захист критично важливої інфраструктури, яка повинна розміщатися на території Росії.

Герман Клименко. Фото: Комсомольская правда.

Росія повинна бути готова до того, що її можуть відключити від світового інтернету. Про це заявив радник президента РФ Володимира Путіна з інтернету Герман Клименко в інтерв'ю RT, передають Патріоти України.

"Наша країна повинна бути готова до того, що її відключать від світового інтернету", - сказав він. За його словами, в проекті закону про регулювання російського сегменту інтернету мова йде про захист критично важливої інфраструктури, яка повинна розміщатися на території Росії.

Він навів приклад, як окупований Крим відключили від роботи сервісів Google і Microsoft. "Висока вірогідність "тектонічних зрушень" у наших відносинах із Заходом у бік погіршення. Тому перед нами стоїть завдання — відрегулювати російський сегмент інтернету, щоб захиститися від подібних сценаріїв. Важливо, щоб у Росії продовжували працювати електронна пошта, телеграф, телефон, соціальні мережі. Критична інфраструктура, включаючи копію доменної зони, повинна перебувати на нашій території, щоб ніхто не міг відключити. Регулювання звичайних користувачів цей закон не зачіпає", - сказав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...